Shell: analyse wijst op verdere stijging

In de recente analyse van Shell blijkt dat het aandeel mogelijk verder zal stijgen, gesteund door technische doorbraken en gunstige seizoensgebonden factoren. Hieronder worden de bevindingen van de analyse uiteengezet.

Gunstige Seizoensgebonden Factoren

Historisch gezien is het voorjaar gunstig geweest voor zowel de olieprijzen als de oliesector in het algemeen. Deze seizoensgebonden trends kunnen een positieve invloed hebben op de prestaties van Shell en andere oliegerelateerde bedrijven.

Technische Doorbraak bij Shell

Voor het aandeel van Shell zorgden deze omstandigheden ervoor dat het uiteindelijk boven de hoogtepunten van €31,50 sprong. In de afgelopen 20 jaar is het vijf keer niet gelukt om dit te doen. Dit is een belangrijke gebeurtenis die de aandacht van beleggers verdient en kan wijzen op verdere stijging van het aandeel.

Interpretatie van Grafieken

De koersontwikkeling van de Shell-aktie van medio 2022 tot najaar 2023 kan op basis van technische analyse worden geïnterpreteerd als een “opwaartse driehoek”. Dit koerspatroon wordt beschouwd als een trendbevestiging en wijst op verdere koerswinst. Het doel van dit patroon ligt rond de 36 EUR. Vanaf dit niveau komt ook het nog steeds geldige all-time high uit het jaar 2000 bij 37,95 EUR weer op de agenda.

Bevestiging door Indicatoren

Verschillende technische indicatoren, waaronder een nieuw MACD-koopsignaal en een doorbraak van een vlagpatroon in de Relative Strength Index (Levy) bevestigen de recente koersbewegingen van Shell. Dit verhoogt het vertrouwen in de opwaartse trend van het aandeel. Als stop-loss zijn daarentegen de voormalige hoogtepunten rond 31,50 EUR geschikt.

Tabel: Steun- en weerstandsniveaus Shell

Niveau Type Reden
€31,50 Steun Belangrijk historisch weerstandsniveau, recent doorbroken
€36,00 Weerstand Doel opwaartse driehoek
€37,95 Weerstand All-time high uit 2000

Conclusie

De analyse van Shell wijst op een positief vooruitzicht voor het aandeel, met mogelijke verdere stijging in het verschiet. Beleggers kunnen deze ontwikkelingen nauwlettend volgen en passende risicobeheerstrategieën toepassen om te profiteren van potentiële koersstijgingen.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.