S&P 500: wat staat ons te wachten?

Met de wisseling van het kwartaal lijkt er een aanzienlijke verandering op de aandelenmarkt te hebben plaatsgevonden. De Amerikaanse standaardwaarden zijn sindsdien duidelijk gevoeliger geworden voor correcties.

Al voor de tweede handelsdag op rij en voor de vierde keer sinds begin april moest de S&P 500 een een dagverlies van 1% of meer incasseren. Voorheen waren er in heel 2024 slechts drie van dergelijke tegenslagen. Ook is de kans op stijgende koersen aanzienlijk kleiner geworden. De Amerikaanse “blauwe chips”, oftewel de aandelen van grote bedrijven, hebben dit kwartaal in minder dan 40% van de gevallen winst geboekt.

De correctie lijkt nog niet voorbij en het is nog niet duidelijk of de koersen verder gaan dalen. Wij verwachten wel aanhoudende heftige bewegingen.  Ons DAX-Easy systeem kan daar heel efficiënt op reageren. Het kan ook profiteren van een daling van de beurs. Vraag nu de gratis brochure aan. KLIK HIER

De 50-Dagenlijn

Technisch gezien moest de S&P 500 gisteren ook de steun in de vorm van de 50-dagenlijn (momenteel op 5.114 punten) opgeven. Tegelijkertijd vallen de negatieve divergenties van verschillende indicatoren op (bijv. RSI, MACD).

De RSI Indicator

Over de RSI gesproken: deze indicator heeft op weekbasis net een nieuw verkoopsignaal gegeven.. Dit betekent dat als de huidige trend doorzet, de recente pauze in de koersstijging van de S&P 500 waarschijnlijk langer zal duren. Het gat in de koers van 22 februari op 5.039/4.983 punten wordt dan het volgende gebied waar de koers waarschijnlijk naar terug zal trekken, voordat de oude uitbraakniveaus rond de 4.800 punten weer in beeld komen.

Conclusie

De recente koersdalingen in de Amerikaanse beurs wijzen op een mogelijke trendbreuk. De S&P 500 is kwetsbaar geworden en kan verder dalen, met de 5.039/4.983 punten en 4.800 punten als belangrijke steunzones.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.