Monster Beverage bereikt nieuw hoogtepunt

De koers van Monster Beverage beleeft een droomscenario. De koers daalde netjes naar de oude niveaus waar hij eerder was gestegen, rond de $50. Dit was een goed moment om te kopen, want daarna is de koers hard gestegen. Dit was te verwachten, want de koersvorming liet al een tijdje zien dat dit zou gaan gebeuren. (zie “HSBC Daily Trading” van 15 januari).

Monster Beverage is een toonaangevend bedrijf in de energiedrankindustrie.

De beloning voor het wachten is er! De koers is gestegen boven het oude record van $60,47 uit mei 2023. Dit is een heel goed teken, want het betekent dat de koers waarschijnlijk nog verder zal stijgen.

Dit is een van de beste signalen die technische analyse kan geven. De MACD-indicator, die laat zien of de koers stijgt of daalt, bevestigt dit signaal. De MACD was net op een punt gekomen waar hij zou kunnen dalen, maar is toen weer omhoog gegaan. Dit is in het verleden vaak gebeurd voordat de koers verder steeg.

Het koersdoel ligt rond $67. Dit is berekend op basis van de vlagformatie die de koers de afgelopen maanden heeft gevormd. Om te voorkomen dat de koers weer daalt, is het belangrijk dat hij niet terugvalt onder de $57,33.

Niveau Prijs in USD
Steun (onderkant vlagconsolidatie) $50,00
Weerstand (vorig recordhoogtepunt) $60,47
Potentieel koersdoel (afgeleid van vlagconsolidatie) $67,00
Huidige bovengrens vlagconsolidatie $57,33

Conclusie
De recente prestaties van het Monster Beverage-aandeel tonen aan dat het bedrijf een sterke positie heeft in de markt. Met de recente sprong naar een nieuw recordhoogtepunt, lijkt het erop dat het bedrijf klaar is voor verdere groei. Beleggers zullen nauwlettend in de gaten houden hoe het aandeel zich in de toekomst zal ontwikkelen.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.