Koperprijs: is de bodem bereikt?

De koperprijs wordt vaak gezien als een voorspeller van economische trends. Daarom is de koers van “Dr. Copper” een van de belangrijkste grafieken voor fundamentele analyse. Op dit moment valt de recente prijsontwikkeling op, want de correctieve fase sinds januari 2023 lijkt voorbij te zijn.

Belangrijke Argumenten

Belangrijke argumenten hiervoor zijn de doorbraak van de neerwaartse trendlijn en het heroveren van de 38-wekenlijn (momenteel rond de 368/378 Amerikaanse cent). Vorige week lukte het ook om over de horizontale hindernissen bij ongeveer 400 US-cent te springen.

Bodemvorming en Koersdoel

Dit zorgt voor de voltooiing van een bodemvorming, die een berekend koersdoel van 450 US-cent heeft (zie grafiek). Op weg naar het benutten van dit potentieel, markeert de piek van begin 2023 bij 435 US-cent een belangrijk tussendoel.

Historische Recordstanden

Als de prijs hoger gaat dan dit doel, kunnen we zelfs de hoogste prijzen ooit, 490/503 US-cent, weer zien. Om ervoor te zorgen dat de prijs blijft stijgen, is het belangrijk dat de prijs niet meer daalt onder de twee recentste hoogste prijzen, 395 US-cent.

Niveau Waarde (US-cent)
Steun 1 395
Weerstand 1 435
Weerstand 2 450
Historische Weerstand 490/503

Conclusie

De recente ontwikkelingen in de koperprijs wijzen op een mogelijke bodemvorming en een positieve trend in de nabije toekomst. Dit kan belangrijke implicaties hebben voor de bredere economie, gezien de voorspellende aard van de koperprijs. Het blijft echter belangrijk om de koersontwikkelingen nauwlettend in de gaten te houden.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.