DAX: dit risiconiveau moet u kennen!

Aan het einde van de week schommelde de DAX opnieuw rond de 18.000 punten. Door winstnemingen aan het einde van de handel werd de aandelenindex ook op de zogenaamde “heksensabbat” een slotkoers boven de ronde 18.000 punten ontzegd. Per saldo is er echter nog steeds de zesde witte weekkaars op rij. Uiteindelijk is deze ontwikkeling het spiegelbeeld van een intacte opwaartse trend.

De financiële markten beleven buitengewone tijden met recordhoogtes op aandelen- en cryptomarkten, en een historisch hoge goudprijs. Ondanks optimisme waarschuwt marktprofeet Gary Shilling voor overgewaardeerde aandelen en een mogelijke recessie. Sterke stijgingen leiden vaak tot correcties. Ons DAX-Easy systeem biedt een slimme oplossing. Gratis brochure voor meer informatie.

De Fibonacci-projectie

De 261,8% Fibonacci-projectie van de adempauze van december/januari (18.068 punten) definieert in de loop daarvan een van de weinige overgebleven doelmarkeringen aan de bovenkant. In de langere termijn context vormt de koersontwikkeling van het afgelopen jaar ook een trendbevestigende zijwaartse zone (zie grafiek). Het koersdoel uit de hoogte van de voortzettingsformatie kan worden geschat op ongeveer 18.400 punten.

Risicobeoordeling

Maar ook vanuit risicoperspectief biedt de huidige koersontwikkeling belangrijke hulp. We hebben onlangs gewezen op de trendlijn die de hoogtepunten van 2015 en 2021/22 met elkaar verbindt. Deze trend loopt momenteel op 17.701 punten en vormt samen met het dieptepunt van de afgelopen week (17.663 punten) een opvallende kruissteun, die niet meer mag worden onderschreden.

Type Waarde (in punten)
Steun 17.663
Weerstand 18.068
Weerstand 18.400

Conclusie

Het is belangrijk om deze niveaus in de gaten te houden bij het beoordelen van de risico’s en het potentieel van de DAX. Het behoud van de opwaartse trend en de ondersteuningsniveaus zal cruciaal zijn voor verdere positieve prestaties.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.