PNE: kans op herstel na dubbele bodem

Sinds december 2022 leidt het PNE-aandeel een schaduwbestaan op de beurs. In deze periode heeft het aandeel een koersdaling moeten ondergaan van 24,10 EUR tot onder 12 EUR op het hoogtepunt. Momenteel is het aandeel echter weer het bekijken waard vanuit een technisch oogpunt, want de dieptepunten bij 12,16/11,66 EUR vormen een mogelijke dubbele bodem.

PNE AG is een Duits bedrijf gevestigd in Cuxhaven. Het ontwikkelt windparken op land en op zee. Het bedrijfsmodel van PNE AG omvat planning, bouw, financiering, exploitatie en verkoop van windparken. Het bedrijf is actief in Duitsland, maar ook in landen als Hongarije, Frankrijk, Turkije en de VS.

De Terugkeer

De herovering van de 38-wekenlijn (momenteel op 13,01 EUR) en de sprint over de dalende neklijn van de onderste omkering (momenteel op 13,73 EUR) benadrukken de huidige ambities voor een trendomkeer (zie grafiek).

Indicatoren

Diverse indicatoren slaan momenteel in dezelfde richting. Zo tonen RSI en MACD positieve divergenties. In de loop van de oscillator is er zelfs al een voltooide bodemvorming als mogelijke voorbode.

Potentieel

Uit de hoogte van de trendomkeerformatie komt een rekenkundig vervolgpotentieel van ongeveer 2 EUR naar voren, wat zeer goed harmonieert met de horizontale barrières bij 16 EUR.

Beveiliging

Als fijnmazige beveiliging aan de onderkant is daarentegen de bovengenoemde gladde lijn voorbestemd. Een stop-loss op basis hiervan zorgt tegelijkertijd voor een aantrekkelijke kans-risicoverhouding.

Conclusie

Het PNE-aandeel toont tekenen van herstel na een periode van daling. Met sterke indicatoren en een mogelijke dubbele bodem, kan er een kans zijn voor potentiële groei. Beleggers moeten echter voorzichtig zijn en passende stop-loss maatregelen nemen om hun investeringen te beschermen.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.