Zilver klaar voor sprong omhoog?

De stabiliteit van de zilverprijs in de afgelopen jaren en het daardoor opgebouwde potentieel voor beweging is iets dat we al meerdere keren hebben besproken. In deze context kan de langetermijn maandgrafiek van het edelmetaal mogelijk enkele belangrijke extra inzichten bieden.

Gebruik van de Wolkensteun

Allereerst lijkt de zilverprijs de wolkensteun op Ichimoku-basis te willen gebruiken als springplank. Hoewel we pas halverwege de maand zijn, is er op dit moment – op basis van vandaag – een zogenaamde “ochtendster” aanwezig.

Constructieve Grafiekpatronen

Als een ander constructief grafiekpatroon vormt de koersontwikkeling van de afgelopen jaren een correctievlag (zie grafiek). Diverse indicatoren (bijvoorbeeld RSL, MACD) benadrukken de goede uitgangspositie.

Belangrijke Katalysator

Tegen deze achtergrond definiëren de analisten van HSBC een stijging boven de hoogtepunten rond 26 USD als een belangrijke katalysator. Als deze weerstand overwonnen wordt, zou in de eerste stap de weg vrij zijn tot de meerjarige hoogtepunten van 2020/21 bij 30 USD.

Langetermijndoelstellingen

De bovengenoemde vlagformatie houdt op de lange termijn zelfs een koersdoel van ongeveer 36 USD in. Om de goede uitgangspositie niet in gevaar te brengen, zou de zilverprijs in de toekomst niet meer onder de grens van 22 USD moeten vallen.

Conclusie

Het is duidelijk dat de zilvermarkt zich in een interessante fase bevindt, met verschillende technische indicatoren die wijzen op een potentieel opwaarts potentieel. Beleggers en handelaren zouden deze markt nauwlettend in de gaten moeten houden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.