DAX: strijd om de 18.000 punten

Voor de derde handelsdag op rij kon de DAX gisteren een nieuw recordniveau boeken. Het all-time high van de Duitse “blue chips” staat nu op 18.039 punten. Echter, er waren lichte winstnemingen, waardoor de aandelenindex onder de 18.000 punten sloot.

De financiële markten beleven buitengewone tijden met recordhoogtes op aandelen- en cryptomarkten, en een historisch hoge goudprijs. Ondanks optimisme waarschuwt marktprofeet Gary Shilling voor overgewaardeerde aandelen en een mogelijke recessie. Sterke stijgingen leiden vaak tot correcties. Ons DAX-Easy systeem biedt een slimme oplossing. Gratis brochure voor meer informatie.

DAX-Easy: volautomatisch beleggen met AI, ook bij dalende beurzen.

Geen Trendbreuk Ondanks Indicatoren

Ondanks verschillende oververhitte indicatoren (bijvoorbeeld RSI) en een divergente ontwikkeling, is er nog geen trendbreuk te zien. De 261,8% Fibonacci-projectie van de adempauze van december/januari (18.068 punten) definieert een van de weinige overgebleven doelen aan de bovenkant.

Lange Termijn Perspectief

In de langere termijn context vormt de koersontwikkeling van het afgelopen jaar een trendbevestigende zijwaartse zone. Uit de hoogte van deze voortzettingsformatie komt zelfs een koersdoel van ongeveer 18.400 punten naar voren.

Risicobeheer

Vanuit risicoperspectief markeert het oude recordniveau van 17.879 punten een eerste steunpunt. Nog belangrijker voor beleggers zijn echter de recente dieptepunten van net boven de 17.600 punten. Dit niveau kan daarom als stoploss worden gebruikt.

Conclusie

Als de vooruitzichten een beetje minder worden, kan het zijn dat de DAX niet meer elke dag een nieuw record haalt aan het einde van de week. Het is dus belangrijk om de markt nauwlettend in de gaten te houden.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.