IBM terug van weggeweest

In de dynamische wereld van technologie is het niet ongewoon dat bedrijven pieken en dalen ervaren. Een dergelijk bedrijf is IBM, ook wel bekend als “big blue”, dat na een lange periode van stagnatie tekenen van herstel vertoont. Dit artikel werpt een blik op de recente ontwikkelingen in de koers van het IBM-aandeel.

IBM’s Heropleving

“Tech is niet gelijk aan tech”. Deze stelling wordt perfect geïllustreerd door de koersontwikkeling van het IBM-aandeel. Ondanks dat IBM lange tijd op het niveau van de millenniumwisseling noteerde, behoort het aandeel momenteel tot de meest spannende in termen van technische analyse.

Belangrijke Ontwikkelingen

Na de breuk van de dalende trend sinds 2013 (momenteel op 136,53 USD) en de herovering van de 200-maandenlijn (momenteel op 147,06 USD), slaagde het aandeel erin om met een sprint over de grens van 155 USD onlangs een enorme bodemvorming af te ronden. Bovendien kan de koersontwikkeling van de afgelopen tien jaar worden geïnterpreteerd als een langgerekte vlagconsolidatie.

Toekomstperspectieven

Verschillende grafiekformaties geven “groen licht” en laten op lange termijn zelfs een weerzien met het recordniveau uit 2013 (215,90 USD) toe. Op weg daarheen vormt het hoogtepunt van 2017 op 182,78 USD een belangrijk tussenstation.

Conclusie

Als strategische beveiliging aan de onderkant is het langetermijngemiddelde van de laatste 200 maanden geschikt. Met deze recente ontwikkelingen lijkt IBM terug te zijn van weggeweest, en het is spannend om te zien wat de toekomst voor dit tech-gigant in petto heeft.

Voetnoten

: Zie “HSBC Daily Trading” van 19 december. : Zie grafiek voor details over bodemvorming. : Vlagconsolidatie is een patroon op een prijsgrafiek dat een pauze in een bestaande trend aangeeft. : Recordniveau verwijst naar de hoogste prijs die een aandeel ooit heeft bereikt. : Het hoogtepunt van 2017 verwijst naar de hoogste prijs die het aandeel in dat jaar heeft bereikt. : Het langetermijngemiddelde van de laatste 200 maanden is het gemiddelde van de slotkoersen van een aandeel over de afgelopen 200 maanden.

Beschrijving Waarde
Breuk van de dalende trend 136,53 USD
Herovering van de 200-maandenlijn 147,06 USD
Sprint over de grens 155 USD
Recordniveau uit 2013 215,90 USD
Hoogtepunt van 2017 182,78 USD

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.