IBM heeft inhaalpotentieel

In de wereld van technologie zijn niet alle aandelen gelijk. Een perfect voorbeeld hiervan is het aandeel van IBM, ook wel bekend als “big blue”. Ondanks dat het momenteel op het niveau van begin 2011 noteert, toont het veelbelovende tekenen van groei.

Huidige situatie

IBM’s aandeel bevindt zich momenteel in een interessante positie vanuit technisch oogpunt. Dit wordt ondersteund door twee belangrijke indicatoren: de breuk van de dalende trend sinds 2013, die momenteel bij 137,01 USD ligt, en het heroveren van de 200-maandenlijn, die momenteel bij 146,72 USD ligt.

Interpretatie van de koersontwikkeling

De koersontwikkeling van de afgelopen vijf jaar kan worden geïnterpreteerd als een enorme bodemvorming of als een grote vlagconsolidatie. Deze twee verschillende grafiekformaties geven een “groen licht” voor potentiële groei.

Toekomstverwachtingen

Op lange termijn is er zelfs hoop op een weerzien met de recordstand uit 2013 van 215,90 USD. Dit doel komt goed overeen met het koersdoel uit de bodemvorming van de afgelopen jaren. Op weg naar dit doel vormt het hoogtepunt van 2017 bij 182,78 USD een belangrijk tussenstation.

Conclusie

Als strategische beveiliging aan de onderkant is het lange termijn gemiddelde van de laatste 200 maanden geschikt. Hoewel er altijd risico’s zijn bij het beleggen, toont IBM’s aandeel veelbelovende tekenen van groei en potentieel rendement voor beleggers.

Bron: HSBC

Woordenlijst

  • Dalende trend: Een patroon in de aandelenkoersen waarbij elke piek en elk dal lager is dan de vorige.
  • 200-maandenlijn: Een voortschrijdend gemiddelde van de aandelenkoers over de afgelopen 200 maanden.
  • Bodemvorming: Een periode waarin de aandelenkoers stopt met dalen en begint te stabiliseren.
  • Vlagconsolidatie: Een korte pauze in een krachtige opwaartse trend, waarbij de prijsbewegingen een vlagpatroon vormen.
  • Grafiekformaties: Patronen die in een aandelenkoersgrafiek worden waargenomen en die handelaren kunnen helpen toekomstige prijsbewegingen te voorspellen.
  • Recordstand: Het hoogste punt dat de aandelenkoers ooit heeft bereikt.
  • Koersdoel: De prijs waarnaar analisten verwachten dat een aandeel zal stijgen.
  • Voortschrijdend gemiddelde: Het gemiddelde van de aandelenkoers over een bepaalde periode, dat regelmatig wordt bijgewerkt door nieuwe gegevens toe te voegen en oude gegevens te verwijderen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.