Carl Zeiss Meditec zet herstel in

In de wereld van beleggen zijn er momenten waarop er lange tijd niets gebeurt, en dan plotseling alles tegelijk. Dit is precies wat er gebeurde met het aandeel van Carl Zeiss Meditec. Ondanks een moeilijk jaar in 2023, toont het aandeel tekenen van herstel.

Achtergrond

Carl Zeiss Meditec, een bedrijf dat bekend staat om zijn medische technologie, had een moeilijk jaar in 2023. De prestaties van het aandeel waren zwak, wat leidde tot wat beleggers de “Rohrkrepierer-Rally” noemen. Echter, recente ontwikkelingen hebben het aandeel weer interessant gemaakt voor beleggers.

Een Rohrkrepierer-Rally is een beursterm die verwijst naar een plotselinge en sterke stijging van de koers van een aandeel, die vervolgens even snel weer eindigt. De term is afgeleid van het Duitse woord “Rohrkrepierer”, dat een soort vuurwerk is dat een hoge flits produceert, maar daarna snel weer dooft.

Technische Analyse

Op verschillende tijdsniveaus zijn er omkeerpatronen van kaarsstokken verschenen, wat wijst op een mogelijke verandering in de markttrend. Deze zogenaamde “Hammer-Formaties” hebben een positief effect gehad op de markt. Bovendien heeft de Moving Average Convergence Divergence (MACD), een belangrijke technische indicator, een nieuw instap-signaal gegeven. Dit heeft geleid tot een positieve divergentie, wat extra momentum geeft aan het aandeel.

Hersteldoelen

Binnen enkele handelsdagen werd het eerste hersteldoel bereikt. Dit doel is de weerstandszone van de 38-wekenlijn (momenteel op 97,47 EUR), verschillende hoog- en dieptepunten rond de 100 EUR en de 50% correctie van de totale opwaartse beweging sinds 2009 (104,52 EUR). Als het aandeel deze hindernissen kan overwinnen, wordt de neerwaartse trend sinds september 2021 (momenteel op 114,35 EUR) de volgende belangrijke barrière.

Conclusie

Ondanks eerdere tegenslagen, toont het aandeel van Carl Zeiss Meditec tekenen van herstel. Beleggers die al betrokken zijn bij dit aandeel, kunnen overwegen om hun stop te verhogen naar het hoogtepunt van september 2023 op 93,84 EUR om hun winsten veilig te stellen. Hoewel er positieve signalen zijn, moeten beleggers altijd voorzichtig blijven en hun investeringsbeslissingen zorgvuldig overwegen.

Bron: HSBC

Let op: Beleggen brengt altijd risico’s met zich mee. Het is raadzaam om professioneel financieel advies in te winnen voordat u een investeringsbeslissing neemt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.