Carl Zeiss Meditec: Kans op herstel na zware daling in 2023?

Zwakste aandelen van het voorgaande jaar hebben vaak de neiging zich aanzienlijk te herstellen tijdens de eerste handelsdagen van het nieuwe jaar. Deze marktanomalie kan worden verklaard door “window dressing-activiteiten” van de kant van grote institutionele beleggers. Om van dit effect te profiteren, hebben we de zwakste indexleden van DAX, MDAX en SDAX geanalyseerd.

De zwakste aandelen van het voorgaande jaar hebben vaak de neiging zich aanzienlijk te herstellen tijdens de eerste handelsdagen van het nieuwe jaar. Deze marktanomalie kan worden verklaard door “window dressing-activiteiten” van de kant van grote institutionele beleggers.

Om van dit effect te profiteren, hebben de analisten van HSBC de zwakste indexleden van DAX, MDAX en SDAX geanalyseerd. We willen niet blindelings vertrouwen op een “crash rally”, maar we houden ook rekening met de specifieke grafiekontwikkeling.

Vorig jaar was hun “selectie van herstelkandidaten” uiterst succesvol, wat de prijsontwikkelingen weerspiegelde van bijvoorbeeld Vonovia, Adidas of FMC. Deze voorspellingshits moedigen hun aan om dit jaar nog eens naar de verliezers van 2023 te kijken.

Carl Zeiss Meditek

Met een verlies van 26% vallen de aandelen van Carl Zeiss Medithek in de categorie ‘uitdagend jaar 2023’. Vanuit grafiekperspectief is het aandeel de moeite waard om opnieuw te bekijken na de recente koersverliezen, aangezien er momenteel een belangrijk horizontaal terugtrekkingsgebied beschikbaar is rond de EUR 70.

Bedrijfsprofiel

Carl Zeiss Meditec is een internationaal toonaangevende leverancier van medische technologieën voor oogheelkunde. Het bedrijf is onderdeel van de Carl Zeiss Group, een Duits conglomeraat dat bekend staat om zijn expertise op het gebied van optica en opto-elektronica. Carl Zeiss Meditec richt zich specifiek op de ontwikkeling, productie en distributie van geavanceerde medische apparatuur en systemen voor oogheelkundige diagnostiek en chirurgie.

Conclusie:

Een doorbraak boven de EUR 70 zou een positieve signaal kunnen zijn voor een herstel van de aandelen van Carl Zeiss Medithek. Beleggers kunnen het aandeel op de watchlist zetten en bij een doorbraak kopen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.