DAX op weg naar 17.000 punten

De Duitse aandelenindex, de DAX, heeft een opmerkelijke stijging laten zien sinds eind oktober, met een stijging van meer dan 2.000 punten. Deze prestatie wordt weerspiegeld in de weekgrafiek en markeert een nieuw hoogtepunt in de geschiedenis van de DAX.

DAX-Easy: automatisch winst maken met de Duitse beurs. Geen kennis, ervaring of kosten nodig. Rendement: 24% in twee maanden. Vraag nu onze gratis brochure aan en ervaar zelf hoe makkelijk beleggen kan zijn met DAX-Easy.

Prestaties van de DAX

In de afgelopen weken heeft de DAX vier opeenvolgende witte weekkaarsen laten zien, wat duidt op een sterke stijging. Dit is zelfs de zesde week op rij met stijgende noteringen. De jaarlijkse prestatie tot nu toe komt voornamelijk voort uit de sterke start van het jaar en de fenomenale herfstrally.

Technische Analyse

De afgelopen week bracht ook een technisch hoogtepunt. De DAX® maakte een sprint over de horizontale barrières bij 16.300/16.500 punten. Deze hindernissen speelden de afgelopen jaren steeds weer een rol. Daarom zorgt de sprong over het vorige jaarhoogtepunt bij 16.529 punten voor een pro-cyclisch investeringskoopsignaal.

Bevestiging van de Uitbraak

De beschreven uitbraak wordt bevestigd door enkele veelbelovende indicatoren. We willen het recente MACD-koopsignaal en de neerwaartse trendbreuk in de loop van de Relatieve Sterkte benadrukken. De laatste ligt zelfs weer comfortabel boven de drempelwaarde van 1 en signaleert daarmee een ideale opwaartse trend.

Conclusie

Hoewel de Duitse standaardwaarden op korte termijn oververhit zijn, gaat het op lange termijn om sterke koersbepalingen. In het “onbekende gebied” markeert het ronde getal van 17.000 het volgende tussenstation. De DAX® is dus duidelijk op weg naar 17.000 punten.

Bron: HSBC

Uitleg van technische termen:

  • Weekkaars: Een grafische weergave van de prijsbeweging van een effect gedurende een week.
  • MACD-koopsignaal: Een technisch analyse-indicator die wordt gebruikt om een koopsignaal te geven wanneer de MACD-lijn de signaallijn kruist.
  • Relatieve Sterkte: Een momentumindicator die de omvang van recente winsten vergelijkt met recente verliezen om te bepalen of een effect overgekocht of oververkocht is.
  • Pro-cyclisch investeringskoopsignaal: Een signaal dat aangeeft dat het een goed moment kan zijn om te kopen, gebaseerd op de huidige economische cyclus.
  • Neerwaartse trendbreuk: Wanneer een effect dat een neerwaartse trend heeft gehad, begint te stijgen.
  • Onbekend gebied: Een term die wordt gebruikt om een situatie te beschrijven waarin een effect nieuwe hoogte- of dieptepunten bereikt die het nog niet eerder heeft bereikt. Het is onbekend hoe het effect zich in deze nieuwe omstandigheden zal gedragen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.