DAX: verschillende remsporen

De vervaldatum (expiratiedatum heeft in het verleden vaak de stemming op de beurs veranderd. Misschien ook deze keer? Vanuit een technische analyse is de “omkeer”-kaars van afgelopen donderdag heel bijzonder.

Technische Indicatoren

Niet alleen overschreed de DAX voor het eerst de grens van 17.000 punten, maar er was ook een massieve “bearish engulfing” (een technische term die een mogelijke neerwaartse trend aangeeft). Deze candlestick-omkeerformatie wordt vergezeld door zeer hoge volumes – zelfs al voor de eigenlijke vervaldatum op vrijdag. Gisteren daalden de Duitse standaardwaarden dan onder het dagdieptepunt van donderdag (16.670 punten). Verschillende indicatoren bevestigen deze koerswijziging met nieuwe uitstap signalen.

DAX-Easy: automatisch winst maken met de Duitse beurs. Geen kennis, ervaring of kosten nodig. Rendement: 27% in twee maanden. Vraag nu onze gratis brochure aan en ervaar zelf hoe makkelijk beleggen kan zijn met DAX-Easy.

MACD en RSI

We willen vooral wijzen op het negatieve patroon van de trendvolgende MACD (een technische indicator die trends en momentum meet) en de RSI (Relative Strength Index, een technische indicator die de snelheid en verandering van prijsbewegingen meet). De oscillator (een technische analyse tool die wordt gebruikt om markttrends te identificeren) bevindt zich al weken in overbought gebied en dreigt nu een uitstap signaal te genereren vanaf het hoogste niveau sinds november 2017.

Conclusie

Omdat het sentiment ook vrij optimistisch is, zal de DAX waarschijnlijk niet in staat zijn om zijn dynamiek van de afgelopen weken te handhaven. De oude uitbraakmarkeringen in de vorm van de hoogtepunten van de afgelopen drie jaar rond 16.500/16.300 punten definiëren in de toekomst een eerste belangrijk terugtrekkingsgebied. Dit zijn allemaal signalen die beleggers kunnen gebruiken om hun strategieën dienovereenkomstig aan te passen. Het is echter belangrijk op te merken dat dit slechts voorspellingen zijn en dat de markt altijd onvoorspelbaar kan zijn. Beleggers moeten altijd hun eigen onderzoek doen en professioneel advies inwinnen.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.