DAX: Wordt het een moeilijke eindsprint?

De afgelopen weken hebben we een sterke rally gezien in de DAX, met een stijging van maar liefst 2.300 punten. Deze opwaartse trend heeft geleid tot een vrij euforische stemming op de beurs. Echter, verschillende technische indicatoren, zoals de Relative Strength Index (RSI), suggereren dat de markt mogelijk oververhit raakt.

Technische Indicatoren

De RSI is een technische indicator die de snelheid en verandering van prijsbewegingen meet. Een hoge RSI kan een teken zijn dat een effect overgekocht is en mogelijk een prijscorrectie zal ondergaan. Daarnaast geeft de Moving Average Convergence Divergence (MACD), een andere technische indicator, momenteel een verkoopsignaal af. Dit zijn beide potentiële tekenen van een naderende marktcorrectie.

DAX-Easy: automatisch winst maken met de Duitse beurs. Geen kennis, ervaring of kosten nodig. Rendement: 27% in twee maanden. Vraag nu onze gratis brochure aan en ervaar zelf hoe makkelijk beleggen kan zijn met DAX-Easy.

Recente Prestaties

Ondanks deze waarschuwingssignalen, kon de DAX gisteren nog steeds winst boeken. Dit werd waarschijnlijk geholpen door het nieuwe recordhoogte van de Nasdaq-100 en het nieuwe jaarlijkse hoogtepunt van de S&P 500.

Vooruitzichten

Hoewel het niet de tijd lijkt voor een harde correctie, is er een gevoel van “déjà-vu”. We zien een vergelijking met het einde van 2017, toen de RSI van de DAX ook op een vergelijkbaar hoog niveau stond. Destijds bleven de Duitse standaardwaarden aanvankelijk sterk, voordat het nieuwe jaar een uitdaging bleek te zijn.

Conclusie

Hoewel de huidige markttrends positief zijn, moeten beleggers waakzaam blijven voor mogelijke correcties in de nabije toekomst. De technische indicatoren suggereren dat de markt mogelijk oververhit raakt, wat kan leiden tot een correctie. Beleggers moeten deze signalen in de gaten houden en hun investeringen dienovereenkomstig beheren.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.