Zalando: Interessant springplank

Zalando, een van de grootste online modewinkels in Europa, heeft een moeilijk jaar achter de rug met een daling van 30% van het aandeel. Echter, er zijn tekenen dat het tij kan keren. Laten we eens kijken naar de details.

De Huidige Situatie

Ondanks de daling heeft het aandeel Zalando zich herhaaldelijk kunnen stabiliseren rond de belangrijke steunzone van 20 EUR. Dit suggereert dat beleggers deze prijsband als een sterke ondersteuning zien. Deze zone rond de 20 EUR heeft sinds 2015 steeds weer een rol gespeeld.

Technische Indicatoren

Er zijn verschillende technische indicatoren die een mogelijke verandering in de trend suggereren:

  • MACD (Moving Average Convergence Divergence): Deze indicator heeft een nieuw instap-signaal gegenereerd, wat een mogelijke opwaartse trend suggereert.
  • RSI (Relative Strength Index): De RSI vertoont een breuk in de dalende trend die sinds het begin van het jaar bestaat. Dit kan een teken zijn dat de neerwaartse druk afneemt.

Mogelijke Toekomstige Ontwikkelingen

Als het aandeel succesvol is in het breken van de dalende trend (momenteel bij 22,89 EUR), kan er een rally plaatsvinden. Dit wordt aangeduid als een “mislukte vuurwerk-rally”. Als dit gebeurt, zou het aandeel de steunbundel rond de 20 EUR kunnen gebruiken als een springplank voor verdere groei, met een eerste hersteldoel gemarkeerd door de 38-wekenlijn (momenteel bij 26,89 EUR).

Conclusie

Hoewel het aandeel Zalando het afgelopen jaar heeft geleden, suggereren de technische indicatoren dat er mogelijk een keerpunt aanstaande is. Beleggers die deze signalen volgen, kunnen overwegen om in te stappen als de prijs boven de dalende trendlijn uitkomt. Echter, zoals altijd bij beleggen, zijn er risico’s verbonden aan deze voorspelling en het is belangrijk om grondig onderzoek te doen en wellicht professioneel advies in te winnen alvorens te beleggen.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.