3M: Licht aan het einde van de tunnel?

Het is zeldzaam dat Amerikaanse aandelen op hetzelfde niveau noteren als 20 jaar geleden. Dit is echter het geval voor het aandeel van 3M. Dit artikel onderzoekt de huidige situatie van het 3M-aandeel en de mogelijke toekomstige trends.

De Huidige Situatie

De pieken van de jaren 2004, 2007 en 2011 rond de 90 USD moesten tijdelijk worden opgegeven. De recente “ommekeer” in de afgelopen drie weken geeft echter hoop dat dit een valse uitbraak was, vooral omdat er een “bullish wedge” (een patroon dat vaak een ommekeer naar een opwaartse trend aangeeft) in de grafiek te zien is.

Technische Indicatoren

Het is ook interessant om naar de huidige indicatoren te kijken. Terwijl de MACD (een technische indicator die wordt gebruikt om een nieuw instapmoment te signaleren) een nieuw instapsignaal heeft gegenereerd op een historisch laag niveau, is er een bodemvorming te zien in de RSI (een indicator die vaak wordt gebruikt om overbought en oversold niveaus te identificeren). Dergelijke indicatorformaties hebben vaak een voorspellend karakter ten opzichte van de daadwerkelijke koersontwikkeling.

Toekomstige Trends

Als de koers boven het hoogtepunt van juli bij 113,14 USD komt, kunnen beleggers mogelijk uitgaan van een ommekeer naar boven. Maar dit blijft een voorspelling en is geen garantie. Beleggers moeten altijd hun eigen onderzoek doen en voorzichtig zijn bij het nemen van investeringsbeslissingen.

Conclusie

Hoewel de huidige situatie voor het 3M-aandeel niet rooskleurig is, zijn er tekenen die wijzen op een mogelijke verbetering. Echter, dit is nog steeds onzeker en hangt af van bepaalde voorwaarden, zoals het niet meer onderschrijden van het hoogtepunt van 2011 bij 97,50 USD. Het is belangrijk voor beleggers om deze situatie nauwlettend in de gaten te houden.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.