DAX: vlag eindelijk omhoog

In de dynamische wereld van de aandelenmarkt is er een belangrijke ontwikkeling in de Duitse DAX. De correctievlag, een technische term die een bepaalde trend in de markt aangeeft, is eindelijk naar boven opgelost. Maar wat betekent dit precies? Laten we dat eens nader bekijken.

Heeft u ooit gedroomd van een beleggingssysteem dat u moeiteloos en succesvol laat beleggen in de DAX-index, ongeacht de marktrichting? Een systeem dat lage kosten, no-cure-no-pay, en emotievrij beleggen biedt? En wat dacht u van een indrukwekkend verwacht rendement van 34% per jaar? Als dit uw wens is, dan hebben we goed nieuws voor u: DAX-Easy is het systeem waar u naar op zoek bent! Vraag de gratis brochure aan

De Opwaartse Beweging

Dankzij de positieve ontwikkeling van de Amerikaanse aandelenmarkten heeft de DAX onlangs de kans gegrepen om meer dan 250 punten te stijgen. Deze tussensprint heeft ervoor gezorgd dat de Duitse standaardwaarden het jaareinde van 16.752 punten hebben gepasseerd. Dit betekent dat ons binnenlandse aandelenbarometer nu ook op jaarbasis in de plus staat.

Technische Analyse

Deze ontwikkeling gaat gepaard met de “bullish” oplossing van de onlangs besproken correctievlag. Dit gebeurt zelfs met een kleine opwaartse kloof (16.753 tot 16.761 punten), wat zorgt voor een extra uitroepteken. De grote vraag is daarom of de consolidatie sinds half december al voldoende is om de eerder oververhitte indicatorconstellatie of de spectaculaire eindsprint van 2023 te verteren.

Conclusie

Nuchter bekeken, is de beschreven vlag een trendbevestigend koerspatroon. Per saldo worden daarmee ook in ons land nieuwe recordhoogtes boven het vorige all-time high van 17.003 punten realistischer. Vanuit handelsperspectief dient de genoemde opwaartse koerskloof voortaan als eerste ondersteuning.

Item Waarde
Tussensprint van DAX Meer dan 250 punten
Jaareinde van DAX 16.752 punten
Opwaartse kloof Van 16.753 tot 16.761 punten
Vorige all-time high 17.003 punten

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.