E.ON: koersdoel €17,50

Gisteren bespraken we de positieve technische vooruitzichten van de STOXX Europe 600. Vandaag richten we ons op E.ON, een vertegenwoordiger uit deze sector, met een potentieel koersdoel van €17,50. Met € 13,47 bereikte het aandeel onlangs het hoogste niveau sinds 2014.

Doorbraak van weerstand

Na vijf maanden worstelen met de weerstand van de piek van 2022 op € 12,54, is deze barrière nu overwonnen. De uitbraak werd ondersteund door hoge relatieve sterkte (Levy) en een bestaand MACD-koopsignaal.

Technische patronen wijzen op stijging
Vanuit grafisch perspectief is er sprake van een “V-formatie” (zie grafiek), waarbij het E.ON-aandeel eerder een trendbevestigende vlag vormde. Deze twee technische patronen wijzen op verder stijgende koersen. Een extra katalysator zou een stijging boven de piek van december 2014 op € 13,56 zijn.

Koersdoelen
De hoogte van de correctievlag suggereert een koersdoel van circa € 15,50, terwijl het V-patroon op termijn zelfs een potentieel van circa € 17,50 biedt. Kortom, naast een overtuigende sectorgrafiek is er ook een overtuigende individuele grafiek voor E.ON.

Tabel

Type Waarde (€) Beschrijving
Huidige Koers 12,81 Huidige koers van het E.ON-aandeel.
Steun 12,54 Weerstand van de piek van 2022, nu overwonnen.
Weerstand 13,56 Piek van december 2014, een mogelijke katalysator voor verdere stijging.
Koersdoel (kortetermijn) 15,50 Gebaseerd op de hoogte van de correctievlag.
Koersdoel (langetermijn) 17,50 Potentieel geboden door het V-patroon.

Conclusie
E.ON toont sterke tekenen van groei, ondersteund door technische analyse en positieve trends in de energiesector. Beleggers kunnen de ontwikkelingen rond E.ON nauwlettend in de gaten houden, aangezien het aandeel mogelijk verder stijgt.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.