Comeback van Europese nutsbedrijven

In mei kregen de Europese nutsbedrijven een opmerkelijk signaal op de grafiek: met grote kracht kon de STOXX Europe 600 Utilities de weerstandszone doorbreken vanaf de 38-maandslijn (momenteel op 377 punten) en een oude neerwaartse trendlijn (momenteel op 379 punten).

Bevestiging van de Uitbraak

De beschreven uitbraak wordt bevestigd door een nieuw MACD-koopsignaal en de doorbraak van de neerwaartse trend in de RSI. Dit betekent dat de horizontale hindernissen tussen 403 en 409 punten steeds meer in de schijnwerpers komen te staan. De aandelenbarometer heeft hier de afgelopen vier jaar herhaaldelijk belangrijke hoogtepunten bereikt.

Grafisch Perspectief
Vanuit een grafisch perspectief zou een sprong boven deze sleutelzone niet alleen een stijgende driehoek voltooien, maar ook de enorme bodemformatie sinds 2008 versterken (zie grafiek).

Argument voor Waardebeleggers
Er is nog een argument voor waardebeleggers: relatief gezien, dat wil zeggen vergeleken met de STOXX Europe 600, worden nutsbedrijven op een historisch gunstig niveau verhandeld.

Belangrijk voor de Toekomst
Om de mogelijke comeback van de Europese “nutsbedrijven” niet in gevaar te brengen, is het van belang om in de toekomst niet onder de oude kruisweerstand van 379/377 punten te zakken.

Type Waarde (Punten)
Huidige Koers 394.97
Weerstand 403 – 409
Steun 379 – 377
Mogelijk Koersdoel bij Doorbraak Boven 409

Conclusie
De recente grafieksignalen en technische analyse wijzen op een mogelijke comeback van Europese nutsbedrijven, zoals blijkt uit de doorbraak van belangrijke weerstandslijnen en positieve koopsignalen. Met gunstige waarderingsniveaus ten opzichte van de bredere markt, lijken nutsbedrijven aantrekkelijk voor waardebeleggers. Het is echter cruciaal dat deze positieve trend wordt ondersteund door het vermijden van terugval onder kritieke weerstandsniveaus, om de opwaartse koers niet in gevaar te brengen.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.