Puma in opkomst

Sinds november 2021 hebben de aandelen van Puma een moeilijke periode doorgemaakt, waarbij de koers vanaf zijn hoogtepunt met tweederde is gedaald. Deze periode van daling lijkt nu echter ten einde te komen.

Stabilisatie rond de 40 euro

De afgelopen zeven jaar heeft de koers herhaaldelijk belangrijke hoogte- en dieptepunten bereikt rond de 40 euro. Dit horizontale weerstandsniveau wordt verder bevestigd door het voortschrijdend gemiddelde van de afgelopen 200 maanden (momenteel op 38,38 euro). Hierdoor hebben de Puma-aandelen zich de afgelopen maanden gestabiliseerd.

Trendomkering in zicht
Dankzij de stijging boven de hoogste koers van februari, op 44,02 euro, heeft zich nu een klassieke bodem gevormd. De positieve signalen van de MACD en de relatieve sterkte index (RSI) wijzen volgens Levy op een mogelijke “trendomkering”. De laatstgenoemde trendvolger heeft feitelijk een dieptepunt op maandbasis bereikt.

Tabel

Type Waarde (in euro)
Steun 38,38
Weerstand 44,02
Weerstand 48,95
Mogelijk koersdoel 60
Huidige koers 52,44

Toekomstige Ambities
De huidige ambities van de stieren worden ook versterkt door de herovering van de 38-wekenlijn (momenteel op 48,95 euro), die als eerste belangrijk stoppunt in de toekomst zal fungeren. In de toekomst kunnen beleggers zelfs hopen op een terugkeer naar de horizontale barrières rond de 60 euro.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.