DAX: even uitpuffen voor het weekend

Gisteren bereikten de beurzen nieuwe recordhoogtes, waardoor we geen ruimte hadden om het aandelenmarktsentiment te bespreken. Laten we dat vandaag inhalen met een blik op het sentimentonderzoek van de American Association of Individual Investors (AAII).

Uw geld verdubbelen in 3 jaar en zelf niets hoeven te doen? Vraag hier onze gratis brochure aan.

Sentiment onder beleggers nauwelijks veranderd
Vergeleken met vorige week is de stemming onder Amerikaanse particuliere beleggers nauwelijks veranderd. Het aandeel ‘neutrale’ beleggers blijft met 35,9% relatief hoog. Dit suggereert dat er nog steeds investeringspotentieel aan de zijlijn wacht.

Recordhoogtes voor S&P 500 en Nasdaq-100

De S&P 500 en Nasdaq-100 bereikten gisteren opnieuw recordhoogtes (respectievelijk 5.325 en 18.670 punten). De DAX® daarentegen nam een adempauze. Om de recente recordjacht voort te zetten, moeten de laatste twee hoogtepunten van 18.893/18.891 punten overschreden worden. Eerst is de kans echter groter op een korte adempauze.

Mijlpaal van 19.000 punten in zicht
Desondanks houden we vast aan de mijlpaal van rond de 19.000 punten. De glijdende zone sinds maart wijst zelfs op een berekend koersdoel van 19.500 punten.

Conclusie
De DAX heeft even een adempauze genomen na de recente recordhoogtes, maar het sentiment onder beleggers blijft relatief neutraal, wat suggereert dat er nog steeds potentieel is voor verdere groei. De mijlpaal van 19.000 punten blijft in zicht, met zelfs een mogelijk koersdoel van 19.500 punten.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.