Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Drie topaandelen voor de rest van 2021

Aandelen hebben dit jaar een mooie koerswinst geboekt. Toch lijken ze nog steeds opwaarts potentieel te hebben. Het is echter moeilijker geworden om de echt kansrijke aandelen te selecteren. Analisten hebben drie aandelen gekozen met mooie vooruitzichten.

Ze hebben een combinatie van marktgegevens, bedrijfsrapporten en analistencommentaar gebruikt om te bepalen welke aandelen aantrekkelijk zijn voor de tweede helft van 2021, en waarom ze alle drie door de analistenconsensus als sterke koop worden beoordeeld.

Mimecast, Ltd. ( MIME ) ($56.,21)

We beginnen met Mimecast, een cloudgebaseerd cyberbeveiligingsbedrijf met een focus op e-mailbeheer. De producten van het bedrijf bieden klanten bescherming tegen ransomware, gegevensverlies, imitatie van de toeleveringsketen, merkuitbuiting en andere vormen van e-mailgerelateerde beveiligingsinbreuken. Mimecast begon in 2003 en is gevestigd in Londen, VK.

MIME rapporteerde de afgelopen twee jaar opeenvolgende driemaandelijkse omzetstijgingen in elk kwartaal. De meest recente rapportage , voor het vierde kwartaal van het fiscale jaar 2021, had zowel boven als onder de streep, met een omzet van $ 133,9 miljoen, een stijging van 17% ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar geleden. De winst per aandeel bedroeg 9 cent, meer dan het dubbele van het vierde kwartaal van 2020 van 4 cent. Mimecast genereerde tijdens het kwartaal $24 miljoen aan vrije kasstroom.

Mimecast behaalde deze goede resultaten na sterke retentiecijfers. Het bedrijf rapporteerde een netto retentiepercentage van 104%, met een upsell-percentage van 113%. Het management merkte op dat webbeveiliging, bewustmakingstraining en interne e-mailbescherming bijzondere sterke punten waren, waarbij de segmenten respectievelijk 300, 800 en 900 klanten kregen.

Mimecast doet er alles aan om zijn productaanbod sterk te houden, om die retentiecijfers te behouden. In een voorbeeld kondigde Mimecast eerder deze maand een nieuw product aan, CyberGraph, dat AI gebruikt om phishing- en imitatieaanvallen te detecteren.

Nehal Chokshi , 5-sterrenanalist bij Northland Securities beoordeelt MIME als Outperform (dwz een koop), zoals het een topkeuze betaamt, en zijn koersdoel van $ 80 impliceert een stijging van 45% over een jaar.

Over het algemeen ontleent MIME zijn Strong Buy-consensusbeoordeling aan 10 beoordelingen, waaronder 8 Buys en 2 Holds. De aandelen worden verhandeld voor $ 55,24 en hun gemiddelde koersdoel van $ 62,90 suggereert ruimte voor nog eens 14% in prijsstijging.

Super Micro Computer ( SMCI ) ($37,35)

We blijven bij technologie en kijken naar Super Micro Computer. Dit informatietechnologiebedrijf is gespecialiseerd in server-based computing, het ontwerpen en produceren van blades, netwerkapparatuur, rackoplossingen, servers en serverbeheersoftware voor datacenters, cloud computing-applicaties en high-performance computing.

De pandemie toonde een opening voor bedrijven die in staat zijn om de infrastructuur te leveren die nodig is voor cloud- en datacentertoepassingen – precies de niche van Super Micro Computer. Het bedrijf kondigde in juni aan dat het zijn productiecapaciteit had uitgebreid en zijn productie had verdubbeld. SMCI gaat er nu prat op dat het jaarlijks meer dan twee miljoen servers kan leveren. De overstap naar een hogere productie is bedoeld om te voldoen aan de stijgende wereldwijde vraag naar cloud- en gegevensopslag.

Super Micro rapporteerde in mei zijn resultaten voor het tweede kwartaal van het fiscale jaar 2021, die samenviel met de kalender Q1. De omzet steeg, zowel achtereenvolgens met 7,8% als op jaarbasis met 16%. De winst per aandeel kwam uit op 35 cent, 6 cent beter dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar. Beide resultaten overtroffen de verwachtingen van de analisten. Het bedrijf gebruikte $ 124 miljoen aan cashflow in operaties en rapporteerde een capex van $ 19 miljoen. De totale kaspositie aan het einde van het kwartaal bedroeg $ 179 miljoen, tegenover een bankschuld van $ 85 miljoen.

Een stabiel nichebedrijf, een groeiende productie en een gezonde balans hebben allemaal indruk gemaakt op Northland’s Chokshi, die SMCI volgt. Hij schrijft: “Met de uitgebreide, goedkopere productiebasis verwachten we dat de superieure efficiëntie van SMCI, die voortkomt uit de unieke bouwsteenarchitectuur van het bedrijf, het marktaandeel zal vergroten met grote hyperscale datacenters… We zijn van mening dat aandelen extreem aantrekkelijk geprijsd zijn met 10x EV/NI op een FY22 basis.”

Als een van Chokshi’s Top Picks krijgt SMCI ook een Outperform (Buy) rating. Het koersdoel van het aandeel van $ 50 van de analist impliceert een waardestijging van 43% voor het komende jaar.

Dit aandeel heeft een troef waar beleggers altijd rekening mee moeten houden: een unanieme beoordeling van de Wall Street-consensus. Alle drie de recente beoordelingen waren positief, wat zorgt voor een Strong Buy-rating op de aandelen. SMCI heeft een gemiddeld koersdoel van $ 48, wat een stijging van 37% betekent ten opzichte van de aandelenkoers van $ 34,97.

Scotts Miracle-Gro Company ( SMG ) ($178,84)

Het laatste aandeel op de lijst is, in de ogen van de analist, een onorthodoxe beslissing, maar het is de moeite waard om van naderbij te bekijken door beleggers. Scotts Miracle-Gro staat bekend als maker van tuinproducten – onkruidverdelger van het merk RoundUp, verschillende plantaardige voedingsmiddelen en zaden. Naast RoundUp zijn de merken van het bedrijf Ortho en het gelijknamige Miracle-Gro.

Naast zijn traditionele, langdurige aanwezigheid op de tuin- en tuinmarkt, is Scotts ook op de cannabismarkt beland. De Hawthorne-dochteronderneming van het bedrijf heeft de afgelopen kwartalen een sterke groei doorgemaakt en de begeleiding van het management voor de groei van de cannabisomzet in het volledige jaar 2021 ligt in het bereik van 40% tot 45%.

In het meest recente kwartaal, Q2 (het fiscale kwartaal van het bedrijf eindigde op 3 april), rapporteerde Scotts een aanhoudend sterke vraag van klanten in alle divisies, waarbij de totale consumentenverkopen in de VS met 23% toenamen. De omzet van Hawthorne liep voorop en steeg met 66% in het tweede kwartaal. De totale omzet kwam uit op $ 1,83 miljard, een stijging van 32% joj, en de winst per aandeel kwam uit op $ 5,43, voor een winst van 52%. Nogmaals, de resultaten overtroffen de consensusschattingen.

Tegelijkertijd zijn de aandelen van Scotts met 29% gedaald sinds ze begin april van dit jaar een hoogtepunt bereikten. Op een contra-intuïtieve manier kan de economische heropening hier deels debet aan zijn. Terwijl consumenten teruggaan naar restaurants en fysieke winkels, kunnen huis en tuin een achterbank innemen – en investeerders trekken zich terug uit SMG in afwachting van dat effect. Truist-analist Bill Chappell merkt dit op als een kwestie van ’terug naar normaal’.

Chappell is echter nog steeds optimistisch over SMG en ziet de huidige zwakte van de aandelenkoers als een instapmogelijkheid. Hij beschrijft de aandelen als een ‘favoriete keuze’ en schrijft: ‘we merken op dat het bedrijf een trackrecord heeft van speciale dividenden wanneer het gelijk is aan contanten, en het zou niet verbaasd zijn als er een aangekondigd werd vóór FYE. We geloven dat de nieuwsstroom stapsgewijs positiever zal worden voor de [cannabis]legalisatietrend naarmate het verkiezingsseizoen nadert… We blijven geloven dat de hydrocultuurindustrie de veiligste manier is om de cannabislegalisatietrend in de VS in te spelen. SMG is de duidelijke leider in wat wij zien als een duopolie.”

Chappell beoordeelt SMG-aandelen als een koop, en zijn koersdoel van $ 250 verwacht een aandelengroei van 38% in de komende 12 maanden. ( Klik hier om het trackrecord van Chappell te bekijken .)

Chappell vertegenwoordigt de stieren op Scotts, maar hij is niet de enige. De consensusbeoordeling voor Strong Buy is gebaseerd op een 4 op 1 uitsplitsing van Buys over Holds. De aandelen zijn geprijsd op $ 180,41, met een gemiddeld koersdoel van $ 228,6, wat een stijging van 27% betekent voor het komende jaar.

Disclaimer: De inhoud is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden. Het is erg belangrijk om uw eigen analyse te doen voordat u een belegging doet.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *