Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Ben ik nu zo slim, of ben jij zo dom

Als het om 5G technologie gaat, spelen de Verenigde Staten een ondergeschikte rol. China eist met Huawei hier een hoofdrol op.

Het is voor de Amerikanen onverteerbaar dat ze in de race om technologische en economische dominantie in een opzicht afhankelijk zijn van de luimen van hun aartsvijand.

Daarom hebben ze hun blik gewend naar Europa, thuisbasis van het Finse Nokia en het Zweedse Ericsson. Al maanden zingen er geruchten rond als zou de VS greep willen krijgen op beide bedrijven. Namen als Cisco en Google zouden volgens die geruchten een minderheidsbelang in een of in beide bedrijven moeten nemen.

Die mogelijke overval heeft grote kans van slagen, want Nokia staat er matigjes voor en aandeelhouder Cevian Capital van Ericsson, wil graag cashen.

5G technologie is niet alleen belangrijk voor de toekomst van de telecoms, maar voor de hele economie. Je zou verwachten, dat Brussel een strategie zou ontwikkelen beide bedrijven voor de Europese toekomst veilig te stellen.

Maar niets van dit alles. Daar monkelt men nog steeds over vrije markten en vrije concurrentie, terwijl bijvoorbeeld China zijn volle gewicht achter Huawei stelt. De VS zullen niet aarzelen uit eigenbelang Nokia en Ericsson binnen te slepen.

Ben ik nu zo slim, of ben jij nu zo dom, zou Louis van Gaal zeggen.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *