Als het om 5G technologie gaat, spelen de Verenigde Staten een ondergeschikte rol. China eist met Huawei hier een hoofdrol op.
Het is voor de Amerikanen onverteerbaar dat ze in de race om technologische en economische dominantie in een opzicht afhankelijk zijn van de luimen van hun aartsvijand.
Daarom hebben ze hun blik gewend naar Europa, thuisbasis van het Finse Nokia en het Zweedse Ericsson. Al maanden zingen er geruchten rond als zou de VS greep willen krijgen op beide bedrijven. Namen als Cisco en Google zouden volgens die geruchten een minderheidsbelang in een of in beide bedrijven moeten nemen.
Die mogelijke overval heeft grote kans van slagen, want Nokia staat er matigjes voor en aandeelhouder Cevian Capital van Ericsson, wil graag cashen.
5G technologie is niet alleen belangrijk voor de toekomst van de telecoms, maar voor de hele economie. Je zou verwachten, dat Brussel een strategie zou ontwikkelen beide bedrijven voor de Europese toekomst veilig te stellen.
Maar niets van dit alles. Daar monkelt men nog steeds over vrije markten en vrije concurrentie, terwijl bijvoorbeeld China zijn volle gewicht achter Huawei stelt. De VS zullen niet aarzelen uit eigenbelang Nokia en Ericsson binnen te slepen.
Ben ik nu zo slim, of ben jij nu zo dom, zou Louis van Gaal zeggen.
Start met automatisch beleggen
Het bedrijf heeft plannen om de komende vijf jaren $ 80 miljard aan de belegger terug te geven.
Intel is een van die techreuzen uit de 20ste eeuw die in de 21ste eeuw moeite heeft ontwikkelingen bij te benen.
Beleggen biedt je tegenwoordig meer kansen om iets goeds met je vermogen te doen, dan sparen. Daardoor zijn meer en meer mensen op zoek naar allerlei goede beleggingen.
De gamingsector floreert op de beurs. Beleggers die er op de lange termijn van willen profiteren, moeten hun risico's diversifiëren.