Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Europese aandelen zijn weer de moeite waard

Europese aandelen deden het in juni beter dan Wall Street. De S&P 500 steeg een bescheiden 1,8% tegen 3% voor Euro Stoxx 600.

Er zijn meerdere redenen aan te wijzen voor dit wapenfeit. Europese aandelen zijn goedkoper dan de Amerikaanse. De K/W van de S&P bedraagt 21,5x tegen 18x voor de Stoxx 600. De S&P is met 40% ook veel harder gestegen sinds maart van dit jaar. De Stoxx zit nog steeds pakweg 16% onder het hoogtepunt van februari.

Achterblijven is niet de enige factor. Wall Street kijkt ook naar het mogelijke herstelfonds van de ECB van $ 750 miljard, dat naar meerdere lidstaten doorgesluisd kan worden.

Ook stellen verschillende investment banks vast, dat Europa er veel beter in geslaagd is om het coronavirus in te dammen dan de VS. Daardoor verbeteren voor Europa de kansen op een snel economisch herstel, terwijl die slinken voor de VS.

Tenslotte zorgen grote overheidsinvesteringen in de economie ervoor dat de rente nog lang laag zal blijven en ook dat is positief voor aandelen.

Bij Bank of America denken ze daarom, dat er nog de nodige rek zit in de koersen. Ze zien voor dit jaar nog een upside van pakweg 15%. Ze verwijzen daarbij onder meer naar de laatste PMI’s die laten zien dat de economie aan het herstellen is van de schok van de pandemie.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

1 reactie op “Europese aandelen zijn weer de moeite waard”

  1. Avatar

    Indexen houden er een patroon op na en het verloop van de éen is anders dan van de andere. Ze zijn daarom niet met elkaar te vergelijken, probeer dat dan ook niet…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *