Bayer: is de bodem nu wel in zicht?

De koers van Bayer heeft de afgelopen negen jaar een turbulente periode doorgemaakt, met een daling van meer dan 80%. In dit artikel bekijken we of er nu tekenen zijn van stabilisatie of zelfs herstel.

Mogelijk einde aan de daling?

In maart zagen we een markante omkeerkaars in de maandgrafiek, met een dieptepunt van €24,96 en een slotkoers van €28,63. Dit geeft hoop dat de daling tot een einde kan komen. De koers steeg boven de “swing low” van €27,32 van 19 januari en brak door de 50-daagse lijn, die eerder dit jaar nog een obstakel vormde.

Technische indicatoren wijzen op herstel

De indicator “Relatieve Sterkte naar Levy” geeft ook een positief signaal. De waarde is gestegen boven de 1, wat een opwaartse trend suggereert. Eerder was er al een positieve divergentie te zien: de koers daalde in maart naar nieuwe dieptepunten, terwijl de indicator al steeg ten opzichte van eind november.

Volgende stap: weerstandgebied breken

De volgende horde voor de Bayer-koers is de weerstandszone tussen €29,80 en €30,22. Als de koers deze zone kan doorbreken, is er ruimte voor verdere stijging. Belangrijk is wel dat er geen nieuwe dieptepunten meer worden gevormd, om een succesvolle bodemvorming te bevestigen.

Conclusie

De technische indicatoren voor Bayer wijzen op een mogelijk einde van de daling en een begin van herstel. De koers moet echter nog wel de weerstandszone bij €29,80 – €30,22 breken. Houd de koersontwikkeling in de gaten om te zien of de positieve signalen worden bevestigd.

Technische analyse:

  • Maandgrafiek: markante omkeerkaars, “swing low” heroverd, 50-daagse lijn gebroken
  • Relatieve Sterkte naar Levy: gestegen boven 1, positieve divergentie
  • Weerstandsgebied: €29,80 – €30,22

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.