DAX: tweede correctie doemt op

De handelsdag van gisteren was voor de DAX aanvankelijk vrij onopvallend. Het potentieel voor herstel na de daling op dinsdag werd benut tot aan de 50% Fibonacci-retracement van deze neerwaartse beweging. De index stootte echter tweemaal af op dit niveau gedurende de dag, om de handel aan het einde van de middag af te sluiten met een bescheiden stijging van 0,2%.

De financiële markten beleven buitengewone tijden met recordhoogtes op aandelen- en cryptomarkten, en een historisch hoge goudprijs. Ondanks optimisme waarschuwt marktprofeet Gary Shilling voor overgewaardeerde aandelen en een mogelijke recessie. Sterke stijgingen leiden vaak tot correcties. Ons DAX-Easy systeem biedt een slimme oplossing. Gratis brochure voor meer informatie.

Na-beurs: Zorgen over Rente en Conflicten

Na de beurs kwamen de aandelenmarkten echter onder zware druk te staan door zorgen over renteverlagingen en een escalatie van het conflict in het Midden-Oosten. Hierdoor zullen de schommelingen bij de Duitse standaardwaarden aan het einde van de week waarschijnlijk weer toenemen, vooral omdat vanmiddag het langverwachte Amerikaanse arbeidsmarktrapport op de agenda staat.

Vooruitzichten: Dreigende Breuk

De DAX kan vandaag bij opening onder de opwaartse trendlijn in de uurgrafiek duiken en zelfs onder het dieptepunt van dinsdag van 18.276 punten uitkomen. Om verdere correctie te voorkomen, moet deze grens snel worden heroverd. Lukt dat niet, dan is een test van de eerste ondersteuningszone tussen 17.900 en 18.039 punten waarschijnlijk.

Conclusie

De DAX is kwetsbaar voor verdere correctie. De koers kan vandaag dalen als de 18.276 punten grens wordt doorbroken. De Amerikaanse arbeidsmarktcijfers kunnen later vandaag extra druk op de markt zetten.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.