Apple : Nieuw record in zicht

In de twee vorige analyses van het Apple-aandeel, op 8 en 13 november, waren de analisten van HSBC positief over de chart en de cyclische omstandigheden. Deze voorspellingen zijn uitgekomen, want de koers is boven de sleutelniveaus van de neerwaartse trend sinds augustus (174,22 dollar) en de 38-wekenlijn (177,10 dollar) uitgekomen. (huidige koers: 191,45 USD).

Bullish Wig en Consolidatiepatroon

Dit betekent dat de correctie sinds de zomer kan worden geïnterpreteerd als een “bullish” keilvorm. Dit koerspatroon wijst op een naderende aanval op het vorige alltime high van 198,22 dollar. Op basis van de berekening van dit consolidatiepatroon is zelfs een koersdoel van ongeveer 202 dollar mogelijk.

Historische Gegevens en Toekomstige Voorspellingen

De technologietitel krijgt momenteel extra wind in de rug van de cyclus, want op basis van de gegevens sinds het jaar 2000 kan het Apple-aandeel gemiddeld bijna 4% stijgen van half tot eind november. De eerder genoemde kruissteun van de correctietrend en de lange termijn afvlakking biedt zich daarentegen aan als een technisch zinvolle stop-loss zone.

Conclusie

Met de huidige trends en historische gegevens lijkt Apple op weg naar nieuwe hoogtes. Beleggers moeten echter altijd waakzaam blijven en hun strategieën dienovereenkomstig aanpassen. Het blijft spannend om te zien wat de toekomst in petto heeft voor Apple’s aandelenkoers.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.