DAX: Aanzet tot nieuwe rally?

De Duitse aandelenindex, de DAX, heeft onlangs een sterke start in november laten zien met aanzienlijke winsten.  Stel je de beursindex voor als een hardloper die net een paar goede rondes heeft gelopen. Na een sterke start in november en recente winsten, heeft de DAX (een belangrijke Duitse aandelenindex) een pauze genomen aan het begin van de week. Het is alsof de hardloper even op adem komt.

Is dit de stilte voor de storm? Is de DAX zich aan het voorbereiden op een nieuwe rally? Laten we eens kijken naar de huidige marktsituatie.

Analyse van de huidige situatie

Tijdens deze pauze bewoog de DAX rond de 15.900 punten, een beetje zoals een hardloper die in een stabiel tempo loopt. Dit wordt een “inside day” genoemd, wat betekent dat de hoogste en laagste punten van de dag binnen het bereik van de vorige dag bleven.

Deze pauze kan worden verklaard door de oververhitte RSI (Relative Strength Index). Dit is een beetje alsof onze hardloper te snel heeft gelopen en nu moet vertragen. Een consolidatie (of stabilisatie) is dus gezond.

DAX-Easy: Succesvol Beleggen Zonder Gedoe

Of de beurs nu omhoog of omlaag gaat, bieden wij u de kans om geld te verdienen met ons volledig geautomatiseerde beleggingssysteem, zonder enige moeite. Ontdek de revolutie van automatisch beleggen met DAX-Easy van De Kritische Belegger. Lage kosten, verbluffende resultaten, zonder verplichtingen. Breng uw beleggingen naar een hoger niveau!

  • 📈 Profiteer van de DAX-index
  • 📊 34% jaarlijks rendement
  • 💼 No-cure-no-pay
  • 🤖 Emotievrij beleggen
  • 💰 Minimale inleg: €5.000

Klaar om uw beleggingsreis te beginnen? Vraag de gratis brochure aan: KLIK HIER

Belangrijke doorbraak

Op een hoger niveau zien we de sprong over de horizontale barrières bij 15.500/15.600 punten en de herovering van de 200-dagenlijn (nu op 15.655 punten) als een belangrijke doorbraak. Dit is alsof onze hardloper een belangrijke hindernis heeft overwonnen.

Interessante statistieken

Interessant is ook een statistiek uit de VS: de S&P 500® (een Amerikaanse aandelenindex) heeft nu drie positieve weken op rij. Sinds 1928 is dit slechts 897 keer gebeurd. Na zo’n succesvolle reeks is de gemiddelde opbrengst van de volgende week 0,21%, wat 50% hoger is dan het gemiddelde van alle weken (0,14%). Hoewel dit op het eerste gezicht niet spectaculair lijkt, is het in werkelijkheid een aanzienlijke stijging.

Conclusie

Hoewel de DAX momenteel een pauze neemt, zijn er sterke indicatoren die wijzen op een mogelijke nieuwe rally. De recente doorbraak en de positieve trend in de S&P 500 suggereren dat beleggers optimistisch kunnen blijven. Echter, zoals altijd in de wereld van beleggen, is het belangrijk om de marktontwikkelingen nauwlettend in de gaten te houden.

Bron: HSBC

Uitleg van technische termen

  • RSI (Relative Strength Index): Een technische indicator die de kracht van de opwaartse en neerwaartse bewegingen van een koers in kaart brengt. Een RSI boven de 70 wordt als oververhit beschouwd, wat kan duiden op een naderende correctie.
  • Inside day: Een handelsdag waarbij de hoogste en laagste koers binnen de bandbreedte van de voorgaande dag blijven. Dit wordt vaak gezien als een teken van consolidatie.
  • Horizontale barrière: Een niveau in de grafiek waar de koers keer op keer tegenaan botst.
  • 200-daagse lijn: Een gemiddelde van de koersen van de afgelopen 200 dagen. Deze lijn wordt vaak gezien als een belangrijke ondersteuning of weerstand.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.