Apple: Correctie voorbij?

Apple is een Amerikaanse multinational die consumentenelektronica, software en onlinediensten ontwikkelt, verkoopt en ondersteunt. Het bedrijf is gevestigd in Cupertino, Californië, en is opgericht in 1976 door Steve Jobs, Steve Wozniak en Ronald Wayne.

Analyse van het aandeel

Oude trendlijnen spelen vaak op een bepaald moment in de toekomst weer een rol. Een goed voorbeeld hiervan is momenteel het aandeel Apple (huidige koers 181,82 USD). De correctieve fase sinds juli heeft dit technologieaandeel teruggebracht naar het gebied van een trendlijn die stamt uit januari 2022 (momenteel bij 163,39 USD). Op basis hiervan vond de recente tegenbeweging plaats, die nu vanwege de weerstandszone in de vorm van de 38-wekenlijn (momenteel bij 174,71 USD) en de dalende trend sinds augustus (momenteel bij 176,88 USD) voor een echte test staat.

DAX-Easy: Succesvol Beleggen Zonder Gedoe

Of de beurs nu omhoog of omlaag gaat, bieden wij u de kans om geld te verdienen met ons volledig geautomatiseerde beleggingssysteem, zonder enige moeite. Ontdek de revolutie van automatisch beleggen met DAX-Easy van De Kritische Belegger. Lage kosten, verbluffende resultaten, zonder verplichtingen. Breng uw beleggingen naar een hoger niveau!

  • 📈 Profiteer van de DAX-index
  • 📊 34% jaarlijks rendement
  • 💼 No-cure-no-pay
  • 🤖 Emotievrij beleggen
  • 💰 Minimale inleg: €5.000

Klaar om uw beleggingsreis te beginnen? Vraag de gratis brochure aan: KLIK HIER

Voorspelling

Als de uitbraak naar het noorden duurzaam is, zou de krachtverzameling van de afgelopen maanden voltooid zijn, want dan vormt de correctie sinds de zomer uiteindelijk een “bullish” wig. De beloning voor de inspanningen zou dan waarschijnlijk een spoedige poging zijn om het huidige recordhoogtepunt van 198,22 USD te bereiken. Een uitbraak aan de bovenkant zou ook goed passen in het seizoensgebonden landschap: op basis van gegevens sinds het jaar 2000 kan het aandeel Apple gemiddeld bijna 4% stijgen van half tot eind november.

Technische termen

  • Trendlijn: Een trendlijn is een lijn die de richting van een aandelenkoers weergeeft. Trendlijnen kunnen op verschillende manieren worden getrokken, maar de meest gebruikelijke manier is om twee punten op de grafiek met elkaar te verbinden.
  • Weerstandszone: Een weerstandzone is een gebied waar de aandelenkoers moeite heeft om doorheen te breken.
  • Bullishe keil: Een bullishe keil is een patroon dat zich vormt wanneer de koers stijgt, maar de volume afneemt. Dit patroon is een voorbode van een verdere stijging.
  • Seizoenspatronen: Seizoenspatronen zijn statistische patronen die zich herhalen in de loop van het jaar. In het geval van de Apple-koers is er een seizoenspatroon dat de koers in de periode van midden november tot eind november gemiddeld met bijna 4% laat stijgen.

Conclusie

De Apple-koers staat voor een belangrijke test. Lukt het de koers om boven de 38-weekse lijn en de neerwaartse trendlijn van augustus te breken, dan is de correctie sinds de zomer klaar. De koers zou dan kunnen aanhaken bij het vorige all-time high van 198,22 USD.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.