DAX herstelt: 15.500 in zicht?

Terwijl de financiële wereld toekijkt, maakt de DAX een opmerkelijk herstel. Met de grens van 15.500 punten in zicht, vragen beleggers zich af: is dit het begin van een opwaartse trend?

DAX-Easy: Succesvol Beleggen Zonder Gedoe

Of de beurs nu omhoog of omlaag gaat, bieden wij u de kans om geld te verdienen met ons volledig geautomatiseerde beleggingssysteem, zonder enige moeite. Ontdek de revolutie van automatisch beleggen met DAX-Easy van De Kritische Belegger. Lage kosten, verbluffende resultaten, zonder verplichtingen. Breng uw beleggingen naar een hoger niveau!

  • 📈 Profiteer van de DAX-index
  • 📊 34% jaarlijks rendement
  • 💼 No-cure-no-pay
  • 🤖 Emotievrij beleggen
  • 💰 Minimale inleg: €5.000

Klaar om uw beleggingsreis te beginnen? Vraag de gratis brochure aan: KLIK HIER

Huidige Stand van Zaken

De DAX blijft momenteel sterk boven de 15.000 punten. Een recente stijging in de index (van 14.950 naar 15.028 punten) is een belangrijk teken voor de analisten van HSBC. Dit, in combinatie met een eerdere daling, vormt een zogenaamd “eiland omkering” en een kleine basisvorming.

Toekomstige Verwachtingen

Zolang de Duitse topaandelen (de “blue chips”) boven dit niveau blijven, kunnen beleggers hopen op een voortzetting van de recente herstelbeweging. Het recente hoogtepunt van 15.270 punten is het volgende obstakel, voordat de 50-dagenlijn (momenteel op 15.342 punten) belangrijk wordt.

Weerstandszones

Er is een zeer sterke weerstandszone rond de 15.500/15.600 punten. In de afgelopen maanden heeft de aandelenindex op dit niveau verschillende belangrijke hoogte- en dieptepunten bereikt. Bovendien versterken het bovenste Bollinger Band (een soort technische analyse tool) en het gemiddelde van de laatste 200 dagen (momenteel op 15.484/15.642 punten) deze weerstandszone.

Uitleg van technische termen:

  • Opwaartse gap: een periode waarin de koers van een aandeel of index opent boven het slotniveau van de vorige dag.
  • Island reversal: een technische pattern die ontstaat wanneer een opwaartse gap wordt gevolgd door een neerwaartse gap. Dit pattern wordt vaak gezien als een teken van een bodemvorming.
  • Verloopshoog: het hoogste punt in de trend van een aandeel of index.
  • 50-daagse lijn: een technische indicator die de gemiddelde koers van een aandeel of index over de afgelopen 50 dagen weergeeft.
  • Bollingerband: een technische indicator die de volatiliteit van een aandeel of index weergeeft.

Conclusie

De DAX is momenteel in een herstelbeweging. Zolang de index boven de 15.000 punten noteert, is de kans groot dat deze beweging doorzet. De volgende belangrijke barrières zijn het hoogste punt in de trend bij 15.270 punten en de 50-daagse lijn bij 15.342 punten. Het heroveren van de sterke weerstandszone rond 15.500/15.600 punten zou een bijzonder positieve ontwikkeling zijn voor de markt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.