DAX: verdiende adempauze

De Duitse aandelenindex, de DAX, heeft een welverdiende adempauze genomen na een periode van intense activiteit. Na een reeks van rally’s en een oververhitte RSI, is er een duidelijke behoefte aan consolidatie zichtbaar.

DAX-Easy: Succesvol Beleggen Zonder Gedoe

Of de beurs nu omhoog of omlaag gaat, bieden wij u de kans om geld te verdienen met ons volledig geautomatiseerde beleggingssysteem, zonder enige moeite. Ontdek de revolutie van automatisch beleggen met DAX-Easy van De Kritische Belegger. Lage kosten, verbluffende resultaten, zonder verplichtingen. Breng uw beleggingen naar een hoger niveau!

  • 📈 Profiteer van de DAX-index
  • 📊 34% jaarlijks rendement
  • 💼 No-cure-no-pay
  • 🤖 Emotievrij beleggen
  • 💰 Minimale inleg: €5.000

Klaar om uw beleggingsreis te beginnen? Vraag de gratis brochure aan: KLIK HIER

Analyse van de Markt

Op de tweede handelsdag van deze week toonde de DAX voor de tweede keer een kleine schommeling, dit keer van minder dan 60 punten. Dit betekent dat de aandelenindex voor de tweede opeenvolgende handelsdag binnen het hoog-laag bereik van afgelopen vrijdag bleef.

Belangrijke Steunpunten

Een eerste belangrijke steun vormt de opwaartse kloof van 16 november (15.784 tot 15.760 punten). Daarna vormt vooral de 200-dagenlijn (momenteel op 15.657 punten) in combinatie met de horizontale barrières bij 15.500/15.600 punten een zeer sterke terugtrekkingszone. Elke consolidatie boven deze sleutelmarkten kan in principe als constructief worden geïnterpreteerd.

Bevestiging van Amerikaanse Indices

Deze beoordeling wordt ook bevestigd door de Amerikaanse standaard aandelenindices. Zo liggen bijvoorbeeld zowel in de loop van de Nasdaq-100® als de S&P 500® trendbevestigende ‘Bull Flags’ (een patroon dat een voortzetting van een opwaartse trend aangeeft) voor.

Seizoensgebonden Kansen

Over de VS gesproken: de periode rond ‘Thanksgiving’ – concreet: vanaf de opening vandaag tot de sluiting op de zogenaamde ‘Black Friday’ – biedt bovengemiddelde seizoensgebonden kansen.

Conclusie

Samenvattend, de DAX toont tekenen van consolidatie na een periode van intense activiteit. Belangrijke steunpunten zijn geïdentificeerd en de trend wordt bevestigd door Amerikaanse indices. Bovendien biedt de komende periode rond ‘Thanksgiving’ potentiële seizoensgebonden kansen. Beleggers moeten deze factoren in overweging nemen bij het plannen van hun volgende stappen.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.