Zilver gaat sterke opwaartse beweging maken

Zilver heeft de afgelopen jaren een bewegingsloze fase doorgemaakt, maar zou dit een teken kunnen zijn van een opkomende trend? In dit artikel onderzoeken we de recente prestaties van zilver en kijken we naar de mogelijke toekomstige bewegingen.

Huidige Marktsituatie

Gedurende het jaar heeft de zilverprijs zich binnen nauwe grenzen bewogen, variërend tussen 20 USD aan de onderkant en iets meer dan 26 USD aan de bovenkant. Het geduld van beleggers wordt dus flink op de proef gesteld. In een breder perspectief wordt de situatie zelfs nog erger. Het edelmetaal heeft al meer dan drie jaar geen vooruitgang geboekt en noteert zelfs op het niveau van 2010.

Technische Analyse

Een dergelijke bewegingsloze fase heeft in het verleden vaak de basis gelegd voor de volgende trendimpuls. Vanuit een technisch oogpunt was er in oktober een leerboektest van de lange termijn 200-maandslijn (momenteel bij 20,39 USD), voordat het daaropvolgende herstel het edelmetaal weer boven de weerstanden bracht in de vorm van de Ichimoku-wolk, een andere Ichimoku-weerstand (22,24 USD) en de bovengrens van een vermeende vlagcorrectie (momenteel bij 22,63 USD).

Toekomstige Verwachtingen

Een duurzaam nieuw opwaarts momentum zou echter vooral een stijging boven de verschillende hoog- en dieptepunten bij 26 USD moeten veroorzaken. Het ontladen van de opgebouwde bewegingsdynamiek zou in het geval van succes snel de meerjarige hoogtepunten bij 30 USD weer in het middelpunt van de belangstelling moeten brengen.

Conclusie

Hoewel de zilvermarkt de afgelopen jaren weinig beweging heeft laten zien, suggereren technische indicatoren dat er een sterke opwaartse beweging aan de horizon zou kunnen liggen. Beleggers zouden deze markt nauwlettend in de gaten moeten houden voor mogelijke kansen.

Bron: HSBC

Belangrijkste steun- en weerstandsniveaus voor zilver:

Type Waarde (in USD)
Steun 20 (Ondergrens zilverprijs)
Weerstand 26 (Bovengrens zilverprijs)
Lange termijn 200-maandslijn (Steun) 20,39
Ichimoku-weerstand 22,24
Bovengrens vlagcorrectie (Weerstand) 22,63
Hoog- en dieptepunten (Weerstand) 26
Meerjarige hoogtepunten (Weerstand) 30

Deze getallen geven de belangrijkste steun- en weerstandsniveaus weer die in het artikel worden genoemd. Ze kunnen nuttig zijn voor beleggers om de huidige en mogelijke toekomstige bewegingen van de zilverprijs te begrijpen. Het is altijd raadzaam om grondig onderzoek te doen en/of professioneel advies in te winnen bij het maken van beleggingsbeslissingen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.