Thanksgiving-rally: kansen voor beleggers

Seizoensgebonden verschijnselen, zoals bijvoorbeeld de kerstrally, zijn de afgelopen jaren intensief onderzocht en bekend gemaakt bij een breed publiek van beleggers. Minder bekend is waarschijnlijk de anomalie van de “Thanksgiving-rally”.

Wat is de Thanksgiving-rally?

In de week van het Amerikaanse Thanksgiving-feest op donderdag, stijgen de beurskoersen doorgaans. Om deze stelling te onderbouwen, hebben de analisten van HSBC de koersgegevens van de S&P 500 sinds 1945 gebruikt. Sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog stegen de Amerikaanse standaardwaarden gemiddeld met 0,62% in de Thanksgiving-week.

DAX-Easy: Succesvol Beleggen Zonder Gedoe

Of de beurs nu omhoog of omlaag gaat, bieden wij u de kans om geld te verdienen met ons volledig geautomatiseerde beleggingssysteem, zonder enige moeite. Ontdek de revolutie van automatisch beleggen met DAX-Easy van De Kritische Belegger. Lage kosten, verbluffende resultaten, zonder verplichtingen. Breng uw beleggingen naar een hoger niveau!

  • 📈 Profiteer van de DAX-index
  • 📊 34% jaarlijks rendement
  • 💼 No-cure-no-pay
  • 🤖 Emotievrij beleggen
  • 💰 Minimale inleg: €5.000

Klaar om uw beleggingsreis te beginnen? Vraag de gratis brochure aan: KLIK HIER

Belang van de Thanksgiving-rally

Maar de goede prestatie is slechts één kant van de medaille: we vinden de slagingspercentage van 69% bijna nog belangrijker. We willen ook de prestaties rond de feestdag benadrukken – specifiek van de opening op woensdag tot de slotkoers op de zogenaamde “Black Friday”. De “omsluiting” rond Thanksgiving levert een rendement op van gemiddeld 0,36% en de kans op stijgende noteringen neemt toe tot bijna 76%.

Verklaring voor de Thanksgiving-rally

Psychologische aspecten – oftewel de “goede (beleggers)stemming” voorafgaand aan feestdagen – dienen onder andere als verklaring voor deze seizoensgebonden sterkte. De tot nu toe zeer sterke novemberprestatie zou zich dus in de Thanksgiving-week kunnen voortzetten.

Conclusie

De Thanksgiving-rally biedt dus mogelijk kansen voor beleggers. Hoewel er geen garantie is dat deze trend zich elk jaar zal voortzetten, toont historische data aan dat de aandelenkoersen vaak stijgen in de week van Thanksgiving. Beleggers zouden deze informatie kunnen gebruiken om hun investeringsstrategieën dienovereenkomstig aan te passen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.