Amazon breekt uit: koersdoel $280

In eerdere publicaties (“HSBC Daily Trading” van 5 en 27 juni) bespraken we de mogelijkheid van een uitbraak voor Amazon-aandelen boven hun ultieme technische plafond. We gaven toen aan dat dit plafond rond de USD 190 lag. De afgelopen maand is de koers van het technologieaandeel inderdaad boven dit niveau uitgebroken en heeft het zijn all-time high ververst tot USD 201,14.

Belangrijke implicaties van de uitbraak

Deze uitbraak naar “onbekend terrein” heeft niet alleen geleid tot een nieuw recordniveau, maar markeert ook een belangrijke doorbraak van de glijdende zone die sinds 2019 standhield (zie grafiek). Gebaseerd op de hoogte van deze consolidatieformatie kan het wiskundige koerspotentieel worden geschat op ongeveer USD 100. Dit brengt een koersdoel van USD 280 in het vizier, wat een realistisch scenario lijkt.

Beleggingsstrategie met oog op risicobeheer
De huidige opwaartse trend biedt beleggers kansen, maar benadrukt ook het belang van goed geldbeheer. Om te profiteren van het opwaartse potentieel is het cruciaal om onder de uitbraakniveaus van USD 190/180 te blijven. Het plaatsen van een stop loss op dit niveau zorgt voor een aantrekkelijke risk/reward ratio (CRV).

Conclusie
De recente uitbraak van Amazon-aandelen boven het technisch plafond biedt kansen voor beleggers die bereid zijn om risico’s af te nemen. De koersdoelen lijken ambitieus, maar zijn gebaseerd op wiskundige berekeningen en technische analyse. Goed geldbeheer is essentieel om te profiteren van deze potentiële opwaartse trend.

Bron: HSBC

1 gedachte over “Amazon breekt uit: koersdoel $280”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.