Amazon.com: een nieuw record in zicht?

In 2021 bereikten de aandelen van Amazon een recordhoogte van bijna $190. De afgelopen twee maanden schommelde het aandeel rond dit niveau, maar een definitieve doorbraak bleef uit. Dit is interessant omdat dit niveau ook de bovengrens vormt van een consolidatiezone die al sinds 2019 bestaat.

Een mogelijke uitbraak met groot potentieel

Een succesvolle uitbraak boven dit niveau zou niet alleen een nieuw record betekenen, maar ook een einde maken aan het langdurige consolidatiepatroon. Het potentieel van deze uitbraak wordt geschat op ongeveer $100, gebaseerd op de hoogte van het handelsbereik.

Een cruciale trendlijn

Een interne trendlijn, momenteel op $172,65, verbindt de hoogtepunten en dieptepunten van de afgelopen drie decennia en maakt de huidige situatie nog spannender. Amazon bevindt zich in een klassieke ‘make or break’-situatie.

Conclusie: Een kansrijk moment voor Amazon

De beschreven trendlijn kan dienen als bescherming bij een neerwaartse beweging. Een uitbraak boven het huidige niveau zou echter een nieuw hoofdstuk inluiden voor Amazon, met een aanzienlijk prijspotentieel. Beleggers kijken met spanning uit naar de volgende stappen van dit technologieaandeel.

Steun en weerstand Prijs (USD)
Huidige koers 179,34
Weerstand (record) 190,00
Steun (trendlijn) 172,65
Koersdoel 290,00

Deze tabel geeft een overzicht van steun- en weerstandsniveaus, de huidige koers en een potentieel koersdoel.

Bron: HSBC

Trading strategie voor Amazon aandelen:

Uitgangspunt:

Amazon bevindt zich in een potentiële uitbraaksituatie, met een weerstand op het oude recordniveau van $190 en een sterke steun rond de $172,65 (trendlijn). Een succesvolle uitbraak kan leiden tot een aanzienlijke stijging naar een koersdoel van $290.

Strategie:

Instap:

Agressief: Koop direct een gedeelte van de gewenste positie bij een overtuigende doorbraak boven de $190, met een bevestiging door hoger volume.

Conservatief: Wacht op een bevestiging van de uitbraak, bijvoorbeeld een terugtest van de $190 als nieuwe steun, voordat je instapt.

Stop-loss:

Plaats een initiële stop-loss net onder de trendlijn rond $172,65. Dit beperkt het risico als de uitbraak mislukt.
Verplaats de stop-loss geleidelijk omhoog naarmate het aandeel stijgt, bijvoorbeeld naar de voormalige weerstand van $190.

Winstnemen:

Neem een gedeelte van de winst bij het bereiken van tussenliggende doelen, bijvoorbeeld rond $240 en $265.
Laat een deel van de positie open om te profiteren van een verdere stijging richting het koersdoel van $290.

Aanvullende overwegingen:

Houd rekening met het algemene marktsentiment en de ontwikkelingen in de technologiesector.
Volg het nieuws rond Amazon en eventuele aankondigingen die de koers kunnen beïnvloeden.
Overweeg het gebruik van technische indicatoren, zoals de Relative Strength Index (RSI) en Moving Averages, om de instap- en uitstapmomenten te bepalen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.