DAX: mogelijke trendomslag

Zo gewonnen, zo verloren deze week! De DAX moest gisteren aanzienlijk inleveren, waardoor de steunzone bij het recente dieptepunt van 18.394 punten en de 50-dagenlijn op 18.330 punten weer onder druk staat. Opvallend is de gestegen omzet ten opzichte van de voorgaande dag, wat duidt op toegenomen activiteit. Uw geld verdubbelen in 3 jaar en zelf niets hoeven te doen? Vraag hier onze gratis brochure aan.

Bollinger Bands Voorspellen Trendomslag

Een bijzonder interessant aspect is de huidige stand van de Bollinger Bands. Deze volatiliteitsindicator heeft een aanzienlijke contractie ondergaan, met slechts 480 punten tussen de bovenste en onderste band. Zo’n klein fluctuatiebereik is vaak een voorbode voor een nieuwe, dynamische trendimpuls. De onderste Bollinger Band bevindt zich momenteel op 18.420 punten, wat de genoemde steunzone bevestigt. Op korte termijn staat de DAX voor een cruciaal keerpunt: “make or break”.

Positieve Signalen uit de VS
Een positief signaal komt uit de VS, waar zowel de S&P 500 als de Nasdaq-100 recent hun 50-daagse lijnen succesvol hebben getest met “hamer”-omkeerpatronen. Dit suggereert een mogelijke trendomslag naar boven.

Niveau Waarde (punten)
Huidige koers 18.518
Steun 18.420
Steun 18.394
Steun 18.330

Conclusie
De DAX bevindt zich in een kritieke fase, met de Bollinger Bands die wijzen op een naderende trendomslag. De komende dagen zullen cruciaal zijn om te bepalen of de index de steunzone kan behouden en een opwaartse beweging kan inzetten, geïnspireerd door de positieve signalen uit de VS.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.