Rheinmetall in correctiemodus

In april bereikten de aandelen van Rheinmetall een nieuw record van 571,80 euro. De toenmalige wekelijkse kaars was bijzonder, omdat de koers een klassieke buitenbalk vertoonde. Maar dat is nog niet alles: alle prijsactiviteiten sinds medio april hebben plaatsgevonden binnen de vastgestelde grenzen van 571,80 euro aan de bovenkant en 492,50 euro aan de onderkant. Dit betekent dat de beschreven “buitenkaars” nu wordt gevolgd door zeven binnenbalken, wat het belang van de besproken grenzen nogmaals onderstreept. Per saldo bevindt de aandelenkoers zich momenteel in correctiemodus. Het doorbreken van de besproken grenzen zal waarschijnlijk de volgende bewegingsimpuls uitlokken.

Rheinmetall is een Duitse defensie- en technologiegigant met een lange geschiedenis. Het bedrijf werd opgericht in 1889 en is gevestigd in Düsseldorf. Rheinmetall is actief in een breed scala aan defensie- en civiele markten.

Belangrijke Indicatoren

Beleggers moeten bijvoorbeeld letten op de MACD-indicatorenpagina. De trendvolger genereert momenteel een nieuw exit-signaal op een historisch hoog niveau.

Steunpunten

Naast de hierboven genoemde steun van de buitenkaars, is een ander belangrijk steunpunt de opwaartse kloof vanaf eind februari op 391,30/389,30 euro.

Hieronder een overzicht van de steunen, weerstanden en de huidige koers:

Koersniveau Type Waarde (EUR)
Huidige koers 521,00
Recordhoogte Weerstand 571,80
Bovenste grens Weerstand 571,80
Onderste grens Steun 492,50
Opwaartse kloof Steun 391,30 / 389,30

Conclusie
De aandelen van Rheinmetall bevinden zich momenteel in een consolidatiefase binnen de grenzen van 571,80 euro en 492,50 euro. Het doorbreken van deze grenzen zal waarschijnlijk de volgende beweging in de koers bepalen. Beleggers moeten alert blijven op de indicatoren en steunpunten voor mogelijke koersveranderingen.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.