Techsector VS breder en gezonder dan gedacht

De marktbreedte van de Amerikaanse technologiemarkt wordt vaak bekritiseerd. Het argument is dat er maar een relatief klein aantal aandelen zijn die de index naar steeds nieuwe hoogtepunten stuwen. Dit zorgt voor bezorgdheid over de dominantie van een selecte groep bedrijven en de algehele gezondheid van de sector.

Daarom willen we vandaag de aandacht vestigen op de Nasdaq-100 Equalweight, een unieke variant van de technologiebarometer die een alternatief biedt voor de traditionele Nasdaq-100. Zoals de naam al doet vermoeden, hebben alle 100 indexleden in de Equalweight hetzelfde gewicht. Dit betekent dat de hoog gekapitaliseerde “Glorieuze 7”, zoals Apple, Microsoft en Amazon, minder invloed hebben op de algehele prestaties van de index.

All-Time High bereikt, verdere groei mogelijk

De Nasdaq-100 Equalweight heeft nog geen grote stijging (uitbraak) zoals de Nasdaq-100, maar de trend wijst omhoog (“bullish”). De koers bereikte onlangs een recordhoogte (7.630 punten) en beweegt al geruime tijd binnen een stijgende zone (4.800 – 7.300 punten).

Nieuwe trading range en potentiële break-out

Interessant is dat de Nasdaq-100 Equalweight sinds eind 2023 een nieuwe, kleinere trading range vormt. Echter, een aanhoudende break boven de 7.600 punten zou niet alleen de recente glijdende zone doorbreken, maar ook een significante stijging van mogelijk 700 punten met zich meebrengen (zie grafiek).

Koersdoel: 9.800 punten

Het koersdoel op basis van de grotere trading range wordt geschat op 9.800 punten. Dit suggereert dat er, ondanks de huidige consolidatiefase, nog aanzienlijke opwaartse kansen zijn voor de Nasdaq-100 Equalweight.

Conclusie: Een gezonder en diverser perspectief

De Nasdaq-100 Equalweight biedt beleggers meer dan alleen een alternatieve beleggingsmogelijkheid. Het onthult tevens een breder en gezonder beeld van de Amerikaanse technologiemarkt. Door alle 100 bedrijven gelijk te wegen, geeft de index meer gewicht aan innovatieve, kleinere spelers die de toekomst van de sector kunnen bepalen.

Bron HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.