DAX overtuigt niet

De uitbraak is een feit, maar gebeurt met relatief weinig overtuiging. Dit is een eenvoudige samenvatting van de huidige technische uitgangspositie van de DAX.

Technische Analyse

Hoewel de Duitse blue chips onlangs in staat waren om de belangrijkste barrières van de kortetermijncorrectietrend (momenteel op 18.311 punten) en de 50-dagenlijn (momenteel op 18.427 punten) te overwinnen, bleven latere winsten uit. Het “gebrek aan overtuiging” wordt aan de ene kant weerspiegeld in een omzet onder het gemiddelde en aan de andere kant in de twee meest recente dagelijkse candles op de grafiek die opvallende schaduwen hebben..

Vergelijking met Amerikaanse Markten

Deze laatste zijn des te opmerkelijker omdat de Amerikaanse blue chips nog steeds van de ene high naar de andere hollen. De S&P 500 en Nasdaq-100 hebben hun recordhoogtes nu verlengd tot respectievelijk 5.583 en 20.442 punten.

Argumenten van Optimisten en Sceptici

Al met al vinden zowel de optimisten als de sceptici momenteel goede argumenten. Tot het tegendeel bewezen is, geloven de analisten van HSBC in de besproken uitbraak. De resulterende correctievlag geeft aanleiding tot een impliciet koersdoel van 19.200 punten, terwijl de bovengenoemde afvlaklijn en de voormalige trendlijn belangrijke steunniveaus markeren.

Conclusie

De DAX toont tekenen van een uitbraak, maar met een gebrek aan overtuiging. De komende dagen zullen cruciaal zijn om te bepalen of deze trend zich zal voortzetten of dat er een correctie zal plaatsvinden. Beleggers moeten alert blijven op de technische signalen en de ontwikkelingen in de Amerikaanse markten in de gaten houden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.