Amazon op punt van forse stijging

Het Amazon-aandeel nadert een belangrijk moment in zijn handelsgeschiedenis. In 2021 bereikte het zijn hoogste prijs ooit, bijna 190 USD, en sindsdien heeft het meerdere keren geprobeerd om dit record te verbreken. Tot nu toe is dat nog niet blijvend gelukt.

Wat zegt de technische analyse?

Op de huidige grafiek is duidelijk te zien dat er een duidelijke bovengrens, of ‘cap’, is sinds 2019. Een doorbraak boven deze grens zou niet alleen betekenen dat er een nieuw recordniveau wordt bereikt, maar ook dat een lange periode van consolidatie wordt afgesloten. Het opwaarts potentieel bij een succesvolle doorbraak wordt geschat op ongeveer 100 USD.

De belangrijke trendlijn

Er is een interne trendlijn die de belangrijke hoogte- en dieptepunten van de afgelopen drie decennia verbindt. Op dit moment ligt deze trendlijn rond de 172,65 USD. Deze trendlijn vertegenwoordigt een cruciaal moment waarop het kan maken of breken. Als er een doorbraak plaatsvindt, kan deze trendlijn dienen als ondersteuning als de koers weer zou dalen.

Conclusie

De koers van het Amazon-aandeel bevindt zich in een cruciale fase. Een succesvolle uitbraak boven de “deksel” en de voltooiing van het langetermijnconsolidatiepatroon zouden kunnen leiden tot een significante stijging van de koers, met een potentieel van USD 100. Echter, falen om boven de “deksel” uit te breken kan leiden tot een neerwaartse correctie. In beide scenario’s is het belangrijk om de interne trendlijn in de gaten te houden, die kan dienen als een hedge op de neerwaartse zijde in geval van een uitbraak.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.