SAP op weg naar boven de €200

De koers van het technologieaandeel SAP bereikte gisteren een nieuwe recordhoogte van € 187,56. Tussen € 181,72 en € 183,98 was er een sprong omhoog in de koers. Dit markeert een significante doorbraak naar hogere niveaus na maanden van stabiliteit (zie grafiek).

Mogelijke stijging naar € 200

Als we naar de grafiek kijken, suggereert de koersrange dat SAP mogelijk verder kan stijgen met ongeveer € 20. Dit betekent dat de koers zelfs boven € 200 kan uitkomen. De trendvolgende MACD indicator bevestigt de uitbraak. De MACD is nu weer “long”.

Beheer van risico en geld

Vanuit een beleggingsperspectief biedt de huidige trend belangrijke inzichten. Om het risico van een plotselinge daling te minimaliseren, is het cruciaal dat de koers niet terugvalt naar het niveau tussen € 181,72 en € 183,98. Het instellen van een stop loss op dit niveau kan helpen om een goede balans te vinden tussen risico en potentieel rendement.

Conclusie

SAP bevindt zich in een sterke opwaartse trend. De koers heeft een nieuw all-time high bereikt en de grafiek is uitgebroken uit de bandbreedte. Er is een vervolgpotentieel van € 20. Beleggers die willen profiteren van deze trend, dienen rekening te houden met het risico van een valse uitbraak. Een stop loss bij de gap is een goede manier om dit risico te beperken.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.