DAX: wachten op de volgende impuls

“Outside-in” – zo kan de recente handelsactiviteit op de DAX treffend worden samengevat. Na de “outside day” van woensdag toonden de Duitse blue chips gisteren immers het spiegelbeeldfenomeen.

Met andere woorden, de high-low range van 125 punten van gisteren bleef binnen het equivalent van de vorige dag. Per saldo zet de recente fase van “een stap vooruit, een stap terug” zich voort.

Belangrijke Niveaus

De belangrijke niveaus die al meerdere keren zijn besproken, blijven dus op hun plaats. De eerste horde die het vermelden waard is, is de 50-dagenlijn (momenteel op 18.372 punten).De bovengrens van een veronderstelde vlagconsolidatie (momenteel op 18.435 punten) is echter nog belangrijker in grafiektermen. Als de DAX boven dit niveau uitstijgt, kan dit een signaal zijn om aandelen te kopen. In dat geval zou zelfs de vorige hoogste waarde van 18.893 punten weer in zicht kunnen komen.

Neerwaartse Risico’s
Aan de andere kant is het belangrijk dat de DAX niet onder de opvallende wekelijkse lows zakt, namelijk 17.970 en 17.951 punten. Als dit gebeurt, zou het kunnen betekenen dat de markt verder omlaag gaat.

Conclusie
De DAX beweegt momenteel heen en weer zonder een duidelijke richting. Er zijn belangrijke niveaus die beleggers moeten volgen. Als de DAX boven 18.435 punten komt, is dat een positief teken om te kopen. Als de DAX onder 17.970 punten zakt, kan dit wijzen op verdere dalingen. Het is belangrijk voor beleggers om deze punten goed in de gaten te houden bij het maken van hun beslissingen.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.