DAX: 50-dagenlijn blijft uitdaging

Gisteren testte de DAX opnieuw zijn 50-dagenlijn, die nu op 18.364 punten ligt. Dit gemiddelde bleek echter te moeilijk te overwinnen, want na de test volgden aanzienlijke winstnemingen. Uiteindelijk resulteerde de handelsdag van gisteren in een “buitendag”. De laatste koerstrend overschreed zelfs de limieten van de zes voorgaande handelsdagen. Ondanks dit fenomeen blijft de consolidatie van de afgelopen weken eruitzien als een klassieke correctieve vlag.

Koersbewegingen en Technische Analyse

Een doorbraak boven de bovenste vlaggenlimiet, die nu op 18.453 punten ligt, zou de aandelenmarkt weer positief kunnen beïnvloeden. Aan de onderkant bieden de recente wekelijkse dieptepunten op 17.970 en 17.951 punten belangrijke steun.

Beurssentiment

Het beurssentiment is ook belangrijk. Volgens het laatste onderzoek van de American Association of Individual Investors (AAII) blijft het percentage stijgers al drie weken stabiel. Ondertussen is het percentage beren de afgelopen week gestegen, wat kan helpen, omdat het sentiment nog niet euforisch is.

Hier is een tabel met de steunen, weerstanden en koersdoelen op basis van de gegeven informatie:

Niveau Koers (punten)
Huidige Koers 18.158
Bovenste Weerstand 18.453
Steun – Wekelijkse Low (1) 17.970
Steun – Wekelijkse Low (2) 17.951

Conclusie

De DAX staat op een belangrijk punt met de 50-dagenlijn als grote weerstand. De recente consolidatie lijkt op een correctieve vlag, en een doorbraak boven 18.453 punten kan de markt positief beïnvloeden. Tegelijkertijd bieden recente lows belangrijke steunpunten. Het huidige sentiment is niet euforisch, wat ruimte biedt voor verdere stijgingen. Het is belangrijk om de ontwikkelingen nauwlettend te volgen om voorbereid te zijn op mogelijke doorbraken of verdere correcties.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.