Aandeel Shell begint ten goede te keren

Met de ontwikkeling in november behaalde het aandeel Royal Dutch Shell een zogenaamde ‘ochtendster’ in de maandelijkse grafiek. Dit omkeringspatroon van de candlestick-analyse wekt nu de hoop dat de dieptepunten van vorig jaar op EUR 10,30 / EUR 9,86 een klassieke dubbele bodem definiëren (zie grafiek). Dat stellen de analisten van zakenbank HSBC.

Shell 19 januari 2021, bron: HSBC.

Om deze trendbreuk te voltooien, is een spurt boven het hoogtepunt van juni 2020 van 17,64 EUR vereist. Zo’n opwaartse impuls heeft als extra charme dat de oude millenniumdieptepunten (rond de 16 euro) dan worden heroverd. Diverse indicatoren zorgen momenteel voor wind in de rug. De trendvolgende MACD staat dus – zelfs met maandelijkse berekening – voor een nieuw ingangssignaal.

In dit verband is het ook interessant dat de Stoxx Europe 600 Oil & Gas de relevante bodemvorming al heeft voltooid. Puur rekenkundig gezien heeft een geslaagde ommekeer voor het aandeel Koninklijke een potentie van ruim 7 EUR, wat op lange termijn daarmee de dieptepunten van 2018/19 zou bereiken tegen ruim 24 EUR. De laatste “swing low” van eind 2020 met 14,08 EUR is een goede afdekking.

Wilt u graag beleggen, maar heeft u weinig tijd? Wij beleggen voor u op een ‘No Cure No Pay’ basis. Vraag de gratis brochure aan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.