Drie manieren voor beleggers om op het coronavirus te reageren

Het coronavirus heeft de beurzen geïnfecteerd. Nu vragen beleggers: hoe gaan we om met de nieuwe situatie? Kopen? Verkopen? Drie manieren waarop beleggers de impact van de crisis op hun portefeuille kunnen verzachten.

Het COVID-19-virus heeft Europa bereikt. Het aantal infecties neemt snel toe in Italië, Frankrijk en Duitsland . Naast het verhogen van de kosten voor de mens, heeft de epidemie ook een aanzienlijk effect op de markten gehad. Zowel de Duitse Dax als de bredere Euro Stoxx 50 zakten vorige week met 12,4 procent. Dit was de grootste daling sinds de financiële crisis van 2008. Het rendement op de tienjaars Duitse staatsobligatie bleef in het rood glijden en bereikte bijna het dieptepunt van vorig jaar van -0,71 procent op –0,64 procent.

Terwijl de normaliteit langzaam terugkeert naar China, waar het virus uitbrak, worden nu ongeveer 60 landen getroffen door de uitbraak – en de trend neemt toe. De laatste economische gegevens uit China laten zien hoeveel industriële activiteit in Europa kan worden beïnvloed. Ondertussen proberen overheden de verspreiding van de ziekte te vertragen. De index van de Chinese inkoopmanagers voor de industrie daalde in februari van 50 naar 35,7 punten en daalde tijdens de financiële crisis onder het dieptepunt van 38,8 punten. De problemen voor Europa komen op een moment dat de Duitse industrie al onder druk staat nadat de industriële productie in december met 6,8 procent daalde.

Beleggers staan ​​voor de uitdaging om te reageren op de veranderende situatie. De omvang, impact en duur van het probleem blijven onduidelijk en de nieuwssituatie verandert voortdurend. Het belangrijkste punt is of wereldwijde inperkingsmaatregelen de piek van de uitbraak kunnen verzachten. Vorige week werden 1.000 mensen in quarantaine geplaatst in Duitsland en grote evenementen werden verboden in Zwitserland. Analist Mark Haefele gaat ervan uit dat deze maatregelen, gecombineerd met de natuurlijke afname van infecties in het voorjaar wanneer de temperatuur stijgt, de wereldwijde verspreiding zullen stabiliseren tegen eind maart of begin april.

Basisscenario

Naast beheersingsmaatregelen van de overheid worden ook vastberaden monetaire beleidsmaatregelen genomen om economische verstoringen tegen te gaan. De centrale banken van de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Japan hebben stappen aangekondigd om de markten te stabiliseren, en regeringen in Azië – waaronder China en Zuid-Korea – hebben ook hun begrotingsinspanningen opgevoerd. Maar dat betekent niet dat de recente marktcorrectie een ongedifferentieerde koopmogelijkheid is voor beleggers. In plaats daarvan pleit hij voor een meer selectieve aanpak.

Spaarrekening levert niets meer op

Een spaarrekening levert niets meer op , sterker nog het kan u geld kosten! U hebt echter weinig tijd en u wilt niet de hele dag achter de computer zitten. Dan is automatisch beleggen mogelijk wat voor u. Op die manier kunt u meeliften op het succes van ons systeem. Het heeft met een startkapitaal van € 7.000 in juni 2015 , een winst van € 18.875 gemaakt. Vraag de gratis brochure aan. KLIK HIER.

Hoe beleggers zichzelf kunnen beschermen tegen de gevolgen van corona

Ten eerste bevelen ze aandelen van opkomende markten aan in plaats van de eurozone. Aandelenmarkten in opkomende markten hebben zich vorige week beter staande gehouden gezien een daling van 7,2% ten opzichte van 12,4% in het eurogebied. Dit weerspiegelt de opvatting dat China de uitbraak van het virus dat zich begint te verspreiden lijkt te kunnen stoppen. Ervan uitgaande dat China succesvol blijft, verwachten ze dit jaar een winstgroei van bijna twaalf procent in de Aziatische regio exclusief Japan.

De analisten van zakenbank UBS verwachten daarentegen dat de winst dit jaar in het eurogebied zal dalen. Bovendien heeft de Europese Centrale Bank minder ruimte dan de People’s Bank of China om de economische neergang op te vangen, omdat de depositorente van de ECB al 0,5 procent bedraagt . Een verdere versoepeling met tien basispunten (meer lijkt onwaarschijnlijk) zou volgens ons niet erg nuttig zijn. Volgens de Duitse minister van Financiën Olaf Scholz zou Duitsland “met alle macht” kunnen reageren in geval van een grote economische crisis. Het zou echter tijd kosten voordat een dergelijke interventie effect heeft.

Kwaliteitsbedrijven

Naar zijn mening zijn beleggers het best af als het gaat om aandelen uit de eurozone van kwaliteitsbedrijven met solide kasstromen en hoge dividenden, evenals bedrijven met een hoge blootstelling aan opkomende markten. Het dividendrendement van Europese aandelen is aantrekkelijk met gemiddeld 3,6 procent. Het tienjaars benchmarkrendement voor Duitse staatsobligaties daarentegen is –0,3 procent. Nog aantrekkelijkere dividendrendementen zijn te vinden op cyclische en defensieve aandelen zoals financiële (5 procent), energie (6 procent) en nutsbedrijven (4,6 procent). Gezien de relatief goede balansen en de distributiekoersen rond het historisch gemiddelde, lijken de dividenden houdbaar. Bovendien kunnen aandelen van bedrijven die actief zijn in opkomende markten meer profiteren van een herstel,

Profiteren van een hogere volatiliteit

Ten derde gelooft hij dat beleggers strategieën kunnen overwegen die profiteren van een hogere volatiliteit. De VSTOXX-index, die de verwachte volatiliteit van de Euro Stoxx 50-index gedurende 30 dagen weergeeft, is sinds medio februari gestegen van ongeveer 13 naar 42 punten. Naarmate de volatiliteit toeneemt, kunnen beleggers strategieën zoals het verkopen van putopties gebruiken om hogere rendementen te genereren, terwijl de aandelenblootstelling wordt verhoogd naarmate de markten blijven dalen. Beleggers die zich beter willen indekken tegen neerwaarts risico, kunnen ook gestructureerde oplossingen overwegen die hun rendement kunnen verbeteren en tegelijkertijd wat kapitaalbescherming bieden.

Over het algemeen vormen periodes van stress op de financiële markten een belangrijke test voor beleggers. Zoals altijd is de beste bescherming in turbulente tijden het bouwen van een volledig gediversifieerde wereldwijde portefeuille en het handhaven van een langetermijnbeleggingshorizon met blootstelling aan bedrijven die profiteren van langetermijntrends in de wereldeconomie. Bovendien zijn dergelijke gebeurtenissen een test van het vermogen van een belegger om de natuurlijke neiging om beleggingen met een hoog risico te verkopen te weerstaan, terwijl veel andere beleggers overmatig pessimisme ervaren.

Profiteren van zowel stijging als daling

Wij hebben een handelssysteem op de Duitse DAX ontwikkeld die zowel op een stijging als op een daling kan inspelen. Alle aan-en verkopen gaan automatisch dus het is mogelijk dat u zelf niets meer hoeft te doen. Het systeem heeft met een startkapitaal van € 7.000 in juni 2015 , een resultaat van € 18.875 gemaakt. Vergelijk dit met uw beleggingen. Vraag de gratis brochure aan. KLIK HIER.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.