Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Solide bedrijven met hoog dividend

Veel beleggers zijn op zoek naar alternatieven voor obligaties nu de rente steeds verder stijgt. Een alternatief vormen solide bedrijven met een hoog dividend. En daar is deze tracker nu juist mee gevuld. Het betreft voornamelijk aandelen uit de volgende sectoren: nutsbedrijven, telecommunicatie, olie & gas, industriële bedrijven en banken/verzekeraars. Voornamelijk defensieve sectoren met uitzondering van de laatste categorie die daar heden ten dage niet meer onder gerekend kunnen worden itt vroeger. Er zitten 30 aandelen in deze tracker die eenmaal per jaar worden geselecteerd op basis van hun dividendrendement.

Tip van de Week: Koop: iShares EURO STOXX Select Dividend (IDVY)

Een herhaling van eerdere tips. De eerste keer dat ik deze belegging adviseerde was twee jaar geleden (11 december 2008). Toen stond de koers op € 14,99. Inmiddels staan we €18,85. Daarnaast heeft deze belegging de afgelopen twee jaar veel dividend uitgekeerd. En dat hoge dividend (nog steeds 4 % op de bestaande portefeuille tegen de huidige koers) is de reden waarom deze belegging ook het komende jaar interessant zal blijken.

De tracker rendeerde dit jaar 6,1 % tot op heden. Dat is niet zeer spectaculair maar wel beter dan de EURO STOXX 50-index en de AEX-index. Maar zoals gezegd, de draai naar aandelen met hoog dividend kan deze belegging ten goede komen. Bovendien keert de tracker vier keer per jaar dividend uit (4 % op jaarbasis). De voornaamste holdings zijn: ENEL, Deutsche Telekom, Wartsila, France Telecom en Belgacom.

Datum advies: 13 december 2010
Koers: € 18,85
Actuele koers: klik hier
ISIN Code: IE00B0M62S72

Ondegetekende heeft zelf geen positie in deze belegging. Klanten wel. De redactie heeft geen positie in deze tracker. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

[advertentie]

Wilt u beleggen tegen 90% lagere transactiekosten dan bij banken en brokers? KLIK dan hier.

[einde advertentie]

Jan-willem Nijkamp
Vermogensbeheerder bij Fintessa Vermogensbeheer en trainer vastrentende waarden bij Mylette Groep

Gratis nieuwsalert

Wilt u ook profiteren van deze tips en op de hoogte blijven van de nieuwste artikelen die op De Kritische Belegger verschijnen? Meldt u zich dan aan voor onze gratis nieuwsalerts. Daarmee blijft u op de hoogte wanneer er een nieuw artikel is gepubliceerd. De alerts zijn toegesneden op uw interesse gebied. Klik hier om u aan te melden als u dat nog niet heeft gedaan.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

3 reacties op “Solide bedrijven met hoog dividend”

 1. Avatar
  Jelle Brinkhuis

  RWE doet 7% dividend. Uitkering is verlaagd van 4,50 naar 3,50. Idee is dat RWE het dividend volgend jaar weer verhoogt.

 2. Avatar
  Jelle Brinkhuis

  We zijn een jaar en een winstdaling verder met RWE.
  Actuele koers aandeel: 28,00 EUR.
  Verwacht dividend: 2,25 EUR = 8% rendement.

  Maakt het koersverlies niet goed, maar verzacht de pijn wat.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *