Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Beleggen in aandelen met hoog dividend

Tip van de week: koop iShares DJ EuroStoxx Select Dividend

Beleggen in aandelen met een hoog dividend loont. Al is het maar omdat op de lange termijn het dividend een groot deel (het grootste zelfs) uitmaakt van het rendement.

Dividend is dus belangrijker dan koerswinst op de lange termijn. Daarom is een belegging in kwaliteitsaandelen met een hoog dividend lonend. Doe dat echter wel gespreid. Een goede strategie vormt het jaarlijks beleggen in 30 Europese bedrijven met het hoogste dividend rendement. Aandelen met een hoog dividend hebben als bijkomend voordeel dat de K/W-verhouding laag is.

Een mooie manier om dit als belegger te kunnen doen is via de iShares DJ EuroStoxx Select Dividend, een mandje van 30 Europese hoog dividend-aandelen. Daar het voornamelijk aandelen betreffen uit relatief “defensieve”  sectoren als telecom, energie en nutsbedrijven is een relatief defensieve investering. Desondanks rendeerde het mandje YTD ruim 28 % en heeft deze strategie de afgelopen 30 jaar de index outperformed.

Deze tip is al eens (zie hier en hier ) aan de orde geweest op De Kritische Belegger. Sinds de eerste publicatie is het fonds in een jaar tijd met 20% gestegen.

Top holdings: Banco Santander, Erste Group Bank, Metso, Vallourec, Banco Popular Espanol, Enel, Bilfinger Berger, Wereldhave, Deutsche Post en BASF.

Datumn advies: 14 december 2009
Koers: € 17,97
Actuele koers: klik hier
ISIN Code: IE00B0M62S72

Ondergetekende heeft zelf geen positie in deze belegging. Cliënten wel. De redactie heeft geen positie in dit fonds. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

Jan-willem Nijkamp
Inmaxxa Vermogensbeheer

[advertentie]

Wilt u de iShares DJ EuroStoxx Select Dividend kopen tegen 90% lagere transactiekosten dan bij banken en brokers? KLIK dan hier.

[einde advertentie]

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

1 reactie op “Beleggen in aandelen met hoog dividend”

  1. Avatar

    interessant!

    hoeveel dividendrendement kun je dan jaarlijks verwachtten ? en wat waren de dividendrendementen de laatste 5 jaren?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *