fbpx
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Onzekerheid over de langetermijnrelatie van het land met de Europese Unie, de grootste handelspartner, heeft veel internationale beleggers nerveus gemaakt over het investeren in Britse bedrijven. Hierdoor zijn de waarderingen van Britste aandelen aanbeland op het laagste niveau in tien jaar. Dat schrijft Sue Noffke van vermogensbeheerder Schroders.

Wilt u beleggen maar heeft u er weinig tijd voor? Kom dan langs op onze seminar Automatisch Beleggen. Ik laat u onder andere een DAX-systeem zien die 350% heeft gemaakt. KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE

Een recente peiling toonde aan dat Britse aandelen de minst populaire activaklasse waren onder wereldwijde fondsmanagers. Zij is het daar niet mee eens. Noffke ziet kansen op de Britse aandelenmarkt die een redelijk evenwicht bieden tussen risico en beloning – en tegendraads hoewel dit lijkt gezien de recente somberheid over de druk op de bestedingen van huishoudens, enkele van de meest aantrekkelijke kansen zijn bedrijven die zich richten op de huishoudelijke consument.

Het begint er op te lijken op bezorgdheid over de impact van de Brexit al in de Britse markt is ingeprijsd. In termen van aandelenprijzen begonnen binnenlandse bedrijven begin 2016 ondermaats te presteren dan internationaal gefocuste Britse bedrijven, toen het EU-referendum dichterbij kwam en die trend na de stemming werd versterkt. Maar sinds afgelopen november is de politieke achtergrond iets minder ontmoedigend geworden en hebben de in eigen land gefocuste aandelen zich gestabiliseerd.

Daarnaast lijkt het VK, hoewel het geen hoogconjunctuur is, niet op een recessie af te stevenen. We hebben opwaartse herzieningen gezien van de economische groeicijfers, die nu dichter bij 2% per jaar dan 1,5% lopen – niet briljant, maar zeker niet rampzalig.

Evenzo is het pond sterker dan na het referendum. De daling van het Britse Pons- die de importprijs en dus de inflatie opdreef – was voornamelijk de reden waarom aandelen in op het binnenland gerichte Britse bedrijven zo ver uit de gratie vielen. Nu helpt een iets sterker pond de prijsstijgingen te temperen en de invoer betaalbaarder te maken.

Zij gelooft dat de inflatie bijna op zijn hoogtepunt is en dat, in combinatie met een sterke werkgelegenheid en een redelijke loongroei, genoeg zal zijn om de druk op de Britse gezinsuitgaven te verminderen. Bedrijven die de Britse consument bedienen, behoren tot de belangrijkste begunstigden van die trend.

Daarom pleit zij voor binnenlandse aandelen in het Verenigd Koninkrijk. Hun aandelen worden verhandeld met de grootste korting in tien jaar tijd ten opzichte van Britse exporteurs, Ook zijn zij niet meer zo goedkoop gezien ten opzichte van de brede markt sinds de financiële crisis van 2008-09.

Drie favoriete aandelen

Haar favoriete aandelen zijn Tesco, Pets At Home en Hollywood Bowl.

Wilt u beleggen maar heeft u er weinig tijd voor? Kom dan langs op onze seminar Automatisch Beleggen. Ik laat u onder andere een DAX-systeem zien die 350% heeft gemaakt. KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *