Trendomkeer in DAX: Klaar voor Lancering

De Duitse aandelenindex, de DAX, heeft een belangrijke mijlpaal bereikt. Na een periode van volatiliteit is er een trendomkeer waargenomen, wat wijst op een mogelijke opwaartse beweging. Deze ontwikkeling kan een uitstekende kans bieden voor beleggers die op zoek zijn naar groei. In dit artikel gaan we dieper in op deze trendomkeer en wat het betekent voor uw beleggingsstrategie. Bereid u voor op de lancering, want de DAX is klaar om te stijgen!

DAX WEER BOVEN DE 15.000 PUNTEN

We hadden het gat van 20 oktober bij 14.936/14.985 punten onlangs gedefinieerd als een belangrijke indicator voor een “DAX-herstel”. Gisteren is het de aandelenindex gelukt om deze hindernis te nemen – en wel met een opwaartse koerskloof (14.950 tot 15.028 punten).

EILAND OMKERING

In combinatie vormen beide gaten een zogenaamd “eiland omkering”. Dit bijzondere koerspatroon is een even zeldzaam als betrouwbaar teken van een trendomkeer. Om het door dit patroon ontstane technische hoogtepunt niet in gevaar te brengen, is het belangrijk dat het recente opwaartse gat in de toekomst niet meer wordt gesloten. Zo kan de onderste rand van het gat worden gebruikt als kortetermijnrisicobeperking aan de onderkant.

MACD INDICATOR

De besproken bodemvorming wordt versterkt door de trendvolgende MACD, die net een nieuw instapteken heeft gegenereerd. Puur rekenkundig biedt de kortetermijnbodemvorming een (minimaal) koersdoel van ongeveer 15.230 punten. Daarna vormt de oude weerstandszone bij 15.500/15.600 punten – versterkt door de 200-dagenlijn (momenteel bij 15.641 punten) – de volgende belangrijke doelzone.

CONCLUSIE

Op basis van de huidige technische indicatoren lijkt de DAX een positieve trendomkeer te hebben ingezet. Beleggers die op zoek zijn naar groei, kunnen deze ontwikkeling zien als een potentieel gunstig instapmoment. Echter, zoals altijd bij beleggen, is het belangrijk om uw eigen onderzoek te doen en indien nodig professioneel advies in te winnen. Het blijft essentieel om de marktontwikkelingen nauwlettend in de gaten te houden. Bereid u voor op de lancering, want de DAX is klaar om te stijgen!

Bron: HSBC

DAX-Easy: Succesvol Beleggen Zonder Gedoe

Of de beurs nu omhoog of omlaag gaat, wij bieden de mogelijkheid om geld te verdienen met ons volledig geautomatiseerde beleggingssysteem, zonder dat u zelf iets hoeft te doen. Revolutionair automatisch beleggen met DAX-Easy van De Kritische Belegger. Lage kosten, indrukwekkende resultaten. Geen verplichtingen. Til uw beleggingen naar een hoger niveau!

  • 📈 Profiteer van de DAX-index
  • 📊 34% jaarlijks rendement
  • 💼 No-cure-no-pay
  • 🤖 Emotievrij beleggen
  • 💰 Minimale inleg: €5.000

Klaar om uw beleggingsreis te beginnen? Meer informatie of Aanmelden

Verklaring van technische termen:

  • DAX: Dit is de belangrijkste aandelenindex in Duitsland. Het vertegenwoordigt de 30 grootste en meest liquide bedrijven op de Duitse markt.
  • Koerskloof (Gap): Dit is een gebied op een prijsgrafiek waar geen handel plaatsvindt. Een opwaartse kloof wordt meestal gezien als een positief teken, omdat het suggereert dat de vraag naar het aandeel sterk is.
  • Eiland Omkering (Island Reversal): Dit is een grafiekpatroon in de technische analyse dat zich vormt wanneer een aandeel “gapt” boven of onder een bepaald prijsniveau, handelt gedurende een periode, en vervolgens “gapt” terug naar het oorspronkelijke prijsniveau. Dit patroon suggereert een trendomkeer.
  • MACD (Moving Average Convergence Divergence): Dit is een trendvolgende momentumindicator die de relatie tussen twee voortschrijdende gemiddelden van een aandeelprijs laat zien. De MACD wordt berekend door het 26-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelde (EMA) af te trekken van het 12-daagse EMA. Een negen dagen EMA van de MACD, de “signaallijn”, wordt dan bovenop de MACD geplaatst, wat kan functioneren als een trigger voor koop- en verkoopsignalen. Handelaren kunnen kijken naar het MACD-histogram voor aanvullende handelsinformatie. Wanneer de MACD boven de signaallijn kruist, is het een bullish (koop) signaal. Wanneer het eronder kruist, is het een bearish (verkoop) signaal. Een positieve MACD geeft aan dat het 12-daagse EMA boven het 26-daagse EMA ligt. Een negatieve MACD geeft aan dat het 12-daagse EMA onder het 26-daagse EMA ligt. Als de MACD nul is, liggen de 12-daagse en 26-daagse EMA op elkaar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.